Šampion Australije ide dalje: Đoković 33. put zaredom pobedio tenisera iz Italije!

Najbolji igrač sveta bez izgubljenog seta ide na Žila Simona u osmini finala

  • 24

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrto kolo Australijen Opena.

Novak je, posle autsajdera Čunga i Helisa, bez izgubljenog seta savladao i Andreasa Sepija (6:1, 7:5, 7:6 (8:6)), što mu je bio 33. uzastopni trijumf protiv italijanskih tenisera, a 12. vezani protiv Sepija. Poslednji igrač sa Apenina koji je "uzeo meru" najboljem bio je Filipo Volandri, davne 2004. godine na turniru u Umagu. Novak je tad imao 17 godina.

>>> U čemu Novak nije mogao nikog da pobedi? (VIDEO)

Naredni Đokovićevprotivnik je Francuz Žil Simon, od koga je izgubio samo jednom, i to u prvom međusobnom duelu pre osam godina, a onda ga je dobio devet puta uzastopno.

Sepi je, podsetimo, u prethodnom izdanju Melburna u trećem kolu priredio senzaciju eliminacijom Federera, pa je Đokovića i taj podatak pozivao na oprez pred sudar sa 29. igračem sveta.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Novak je vrlo lako osvojio prvi set, posle samo 25 minuta, ali se ozbiljno pomučio u naredna dva u kojima je Sepi došao do igre, nateravši Srbina da se svojski preznoji za svaki poen.

- U drugom i u trećem setu Sepi je odigrao odlično, servis nije njegovo najbolje oružje, ali je danas i u tome bio dobar i bilo mi je potrebno vreme da počnem da ih čitam. Igrao je veoma ravno i duboko. Čestitke njemu na igri. Srećan sam što sam relatvno brzo rešio meč. Imao sam, istina, mnogo grešaka, ali sam sa nekoliko dobro odigranih voleja uspeo da sprečim igranje četvrtog seta - rekao je Novak posle meča. 

Naš teniser je drugi set prelomio brejkom u 11. gemu, za 6:5, a u trećem serijom 4:0 u taj-brejku, ali tek pošto je spasio dve set lopte!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Sepi je u tom periodu gubio 2:4, ali je uhvatio Novaka "na spavanju" i nizom od četiri uzastopna poena preokrenuo na 6:4, i došao nadomak osvajanja seta. Međutim, Đoković je i tada pokazao koliko je mentalno čvrst. U trenucima kada je pritisak bio na obojici, Srbin je bolje reagovao i, najpre anulirao vođstvo protivnika, a onda ga "dovršio" sa nova dva poena.

Meč je inače odigran na drugom po veličini stadionu "Margaret Kort Areni", jer je centralni teren bio rezervisan za Amerikanku Serenu Vilijams.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Suza

    22. januar 2016 | 09:12

    Ponizavanje se nastavlja, umesto na centralnom N°1 igra na sporednom, malom terenu, na kome nikada nije igrao. Da li bi njemu usred meca doneli kafu kao Sereni, ili bi mogao da bira gde ce da sedne kao sto to radi Federer? Mrznja je cudo. Razvali Sepija Novace, pa im pokazi da ti ove provokacije ne mogu nista.

  • zoran

    22. januar 2016 | 11:46

    Da si igrali na njivi Nole bi ga polomijo. Ovi samo ponizabaju Federer uplacuje za sve Novinarske provokacije ... Mogu samo da ga povuku za onu stvar a Nole ce da uzme trofej po 11 put i jedva cekam. Slava Bogu Boze pomozi cuvaj nam Noleta.

  • N

    22. januar 2016 | 11:47

    Namešteno! U stvari namešteno do kraja! Ma, namešteno sledećih nekoliko godina!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA