Izraelski neprijatelj broj 1: Lebron Džejms!

Zemljaci otpuštenog trenera Klivlenda napljuvali prvu zvezdu Kavsa

  • 1

Otkaz za Dejvida Blata u Klivlendu izazvao je lavinu komentara u sportskom svetu, jer je opšti utisak da mu je učinjena nepravda u režiji jednog čoveka - Lebrona Džejmsa!

>>> Klivlend otpustio Blata, a Lebron je birao novog trenera!

Mnogi poznati Izraelci, uključujući Ministra kulture i sporta u vladi Izraela Mirija Regeva i ambasadora Izraela u SAD Dana Šapira, stali su u odbranu Blata, ali njihov ton je bio daleko umereniji za razliku od većine "običnih" ljudi, ljubitelja košarke, koji su proglasili Džejmsa "nerpijateljem broj 1".

- Dejvide, niko ne sumnja da ćeš uprkos svemu napraviti veliku karijeru i u NBA. Znaj da čitava zemlja stoji iza tebe, da te voli i podržava - poslao je poruku ohrabrenja Ministar Regev.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Blat u Izraelu uživa status heroja, ne samo zbog sportskih rezultata. On je pre 30 godina igrao za reprezentaciju SAD na "Makabijskim igrama", tradicionalnom i najvećem jevrejskom takmičenju. Posle osvajanja zlata, odlučio je da ostane u Izraelu, gde je profesionalno nastavio da igra i gde je zasnovao porodicu.

- Zaista ne razumem odluku Klivlenda da otpusti Blata posle svih njegovih uspeha. Ali, ja mu čestitam, on je divna osoba i talentovan trener i želim mu sve najbolje u budućnosti - poručio je Dan Šapiro, ambasador Izraela u SAD.

Naravno, daleko više je bilo onih koji su manje diplomatskim rečnikom komentarisali smenu trenera u Klivlendu, sa akcentom na Lebrona Džejmsa.

- Tako veliki igrač, a tako mali, jadan, patetičan čovek. Opijen slavom i potpuno slep da shvati da je privilegija igrati pod komandom Blata - jedan je od blažih komentara ljutitih Izraelaca.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA