ZVEZDA: Apolon odlučuje o Jovićevom transferu!

Poslovni direktor crveno-belih objasnio problematiku slučaja sa mladim napadačem

  • 4

Poslovni direktor Crvene zvezde Stefan Pantović izjavio je da klub nema pravo da donosi odluke u vezi karijere Luke Jovića jer je ranije prodao njegova prava Apolonu sa Kipra, koji se, uz saglasnost fudbalera, pita oko mogućeg transfera.

>>> Portugalci tvrde: Jović blizu Benfike, Zvezdi ide trećina novca!

Portugalski list O"Žogo preneo je u ponedeljak da će najmlađi strelac u istoriji Crvene zvezde uskoro potpisati za Benfiku, kao i da je transfer završio menadžer Falji Ramadani, zasupnik agencije kojoj su crveno-beli prodali većinski deo prava.

- Povodom informacija koje dolaze sa različitih strana, a u kontekstu prelaska fudbalera Luke Jovića u novi klub, smatramo da je od značaja ponovo informisati javnost da je FK Crvena zvezda, kao što je u nekoliko navrata već bilo rečeno u javnosti, tokom prošle godine deo svojih potraživanja, vezana za potencijalni prelazak igrača, predala uz nadoknadu FK Apolon iz Limasola - poručio je Pantović u pismenoj izjavi Tanjugu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Pantović je istakao da je takav potez urađen kako bi se otklonila opasnost od potencijalnog gubitka bodova u Superligi zbog odluke FIFA Disciplinske komisije u vezi dugovanja bivšem prvotimcu Gžegožu Bronovickom.

- Imali smo u vidu da bi u drugom stepenu potencijalna kazna, u slučaju neplaćanja, bila prelazak našeg kluba u niži rang - istikao je Pantović i dodao:

- Samim činom odricanja od određenih prava pri transferu registracije igrača, klub se odrekao i prava da odluči o tome gde će nastaviti karijeru. U tom smislu igrač je slobodan, da uz dogovor sa FK Apolon i u slučaju isključivo njemu odgovarajuće ponude, odabere sredinu gde želi da nastavi karijeru, ukoliko to bude želeo - pojasnio je Pantović i dodao da klub podržava svaku odluku Luke Jovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gotam

    25. januar 2016 | 17:11

    Pa cela liga Srbije ide u Apolon pa onda dalje,zanimljivo bi bilo ako neko moze da otkrije koliko je nasih fudbalera bilo po papirima u Apolonu

  • Pedja doktor

    25. januar 2016 | 18:34

    Па цела наша лига се дели на фаљијеве и захавијеве играче ово је циркус,одма у затвор управе које продају наше играче а посл3 кукају како су криви очеви од ових момака и остали...

  • Vladeta

    26. januar 2016 | 08:42

    Onaj siptar kum direktora u ostavci terizaja zarobio i Zvezdu i Partizan masala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA