Monpelje ne posustaje, opet na plus tri!

Lider pobedom u Renu opet pobegao PSŽ-u i dva kola pre kraja je u sjajnojn prilici da osvoji četvrtu titulu u klupskoj istoriji

  • 0

Monpelje dobro podnosi pritisak PSŽ. Najprijatnije iznenađenje evropskog fudbala u ovoj sezoni je na dva koraka od senzacionalnog osvajanja titule u Francuskoj.

"Narandžasto-plavi" su pobedili Ren u gostima sa 2:0, golovima Kamare i Kostila, koji je zatresao sopstvenu mrežu. Dva kola pre kraja, Monpelje ima tri boda više u odnosu na drugoplasirani PSŽ. U sledećem kolu Monpelje dočekuje trećeplasirani Lil, dok u poslednjoj rundi šampionata ide na noge otpisanom Okseru. Potrebno im je da osvoje minimum četiri boda da overe četvrtu titulu u klupskoj istoriji.

Aktuelni Šampion Francuske, Lil, deklasirao je Kaen i dva kola pre kraja prišao na bod PSŽ-u i time osigurao plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Trener Rudi Garsija odlično je tempirao formu Lila, koji je sa osam pobeda, iz poslednjih devet utakmica, sustigao vodeći dvojac. Lokomotiva Lila je opet bio fenomenalni belgijski vunderkind Eden Azar. Belgijanac je iznudio penal koji je realizovao De Melo, koji je samo deset minuta kasnije na proigravanje Pajeta povisio na 2:0. Asistent kod drugog gola Pajet postigao je treći pogodak za domaće, i to na asistenciju Azara. Na taj način, Azar je stao uz rame Lionelu Mesiju jer su jedino njih dvojica u pet najjačih evropskih liga ove sezone zabeležili više od 15 pogodaka i 15 asistencija.

Težak udarac u borbi za očuvanje statusa prvoligaša je doživeo Okser, koji je kod kuće poražen (2:4) od Bordoa. Najveći posao u borbi za opstanak odradio je Sošo, koji je na svom terenu bio bolji od Nansija sa 1:0 što mu je, uz poraz Oksera, donelo iskorak na prvu poziciju iznad crte.

FRANCUSKI ŠAMPIONAT 36. KOLO

PONEDELJAK

Lil – Kaen 3:0

(De Melo 26 penal, 36, Pajet 60)

Okser - Bordo 2:4

(Traore 67, Kapo 80 - Gufran 1, 5, Sane 9, Plašil 47)

Lorijen – Dižon 0:0

Sent Etjen – Marsej 0:0

Tuluz – Nica 0:0

Sošo – Nansi 1:0

(Rude 85)

Ren - Monpelje (21.00)

NEDELJA

Valensijen – PSŽ 3:4

(Abubakar 8, Gomis 11, Koad 80 - Nene 15, Maksvel 40, Matuidi 45, Menez 58)

Evijan – Ažaksjo 2:1

(Barbosa 15, Vas 54 - Andre 14)

Lion – Brest 1:1

(Gurkuf 37 - Lorenci 75)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA