VELIKO SRCE, VELIKO NAVIJANJE: Đorđević i Teodosić znaju šta vodi Srbiju u Rio!

Selektor i kapiten zadovoljni žrebom i protivnicima koje su dobili u kvalifikacijama za Olimpijske igre

  • 3

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević zadovoljan je žrebom za kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre, ali upozorava da ne sme da bude potcenjivanja rivala.

Srbija će na turniru u Beogradu igrati u grupi sa Angolom i Portorikom, dok su u B grupi Češka i Letonija, a samo pobednik ide u Rio.

>>> Đorđević u problemu u Panatinaikosu!

>>> Đilas oduševljen žrebom: Srbija ide na Olimpijske igre!

- Kada dobijete domaćnstvo kvalifikacionog turnira, kada imate tim takvog kvaliteta kao što je naš, kao i kontinuitet rada, onda nije bitno ko je sa vama u grupi, jer je cilj do koga morate da dođete plasman na OI. Kada pričamo o grupi, može da se kaže da smo izbegli neke jače rivale i dobili, uslovno rečeno, lakše protivnike iz nekih šešira, ali sve to ne treba da nas opusti - izjavio je Ðorđević za sajt KSS

Prema njegovim rečima, svi dolaze rasterećeni u Beograd, svi znaju, a i mi znamo, da smo favoriti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

>>> Evo šta treba da znate o kvalifikacionom Olimpijskom turniru u Beogradu

- Sigurno je da će protiv nas sve ekipe probati da odigraju na najvišem mogućem nivou i jedino što ne smemo da uradimo je da, pored svega u šta verujemo, potcenimo timove koji su sa nama u grupi, ni Češku, ni Japan, ni Angolu, ni Letoniju, ni Portoriko.

- Naravno, puna dvorana, veliko navijanje, veliko srce, opterećenje koje moramo da nosimo, a sa kojim ćemo sigurno znati da se izborimo, ne treba da nas sputaju, već sve to treba da bude vetar u leđa koji će nam pomoći da dođemo do cilja - poručio je Ðorđević.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Kapiten Srbije Miloš Teodosić nije krio zadovoljstvo kada je saznao imena rivala.

Dobili smo dobar žreb, odnosno dobre protivnike, uz jasno saznanje da danas svaka ekipa na svetu ima kvalitet i da će svaka reprezentacija u Beogradu imati ogroman motiv, jer je ulog plasman na Olimpijske igre. Naš maksimum se, dakle, podrazumeva, bez obzira na ime rivala.

- Favoriti jesmo i ne možemo od toga da pobegnemo iz prostog razlogabiće puna Arena, koja će biti naš vetar u leđa. Nadam se najboljem, jer ova ekipa ima kvalitet i motiv za plasman na OI – poručio je kapiten.

Kvalifikacioni turnir održaće se od 4. do 10. jula.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA