Sve o klubu koji služi za pranje srpskih fudbalera!

Tata mu je Zahavi, a braća i sestre dolaze sa Balkana

  • 13

Apolon iz Limasola je trostruki prvak Kipra, trenutno je četvrti na tabeli u ovoj ostrvskoj državi i to je ono što će vam svaki ljubitelj fudbala reći kada "izgugla" Apolon - ali, ne i prosečan navijač u Srbiji.

>>> OBJAVLJENI UGOVORI I DOKAZI: Evo odgovora ko je kriv za Živkovićevu situaciju u Partizanu!

Za fudbalske simpatizere u našoj zemlji ovaj kiparski klub je postao sinonim za sporne poslovne kombinacije na relaciji Partizan/Crvena zvezda - Fond Pinija Zahavija, koji stoji iza većinkog dela Apolona i koristi ga za svoje interese i bogaćenje.

Slučajevi Luke Jovića i Andrije Živkovića poslednji su u nizu u kome je ključnu ulogu odigrao Apolon, kao posrednik u transferima igrača ka njihovim pravim destinacijama.

U slučaju Zvezdinog napadača to je Benfika, dok je naredna stanica u karijeri Partizanovog vunderkinda i dalje nepoznata.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ali, poenta nije u tome, već u neverovatno poražavajućoj činjenici po oba srpska kluba, da su za dva supertalenta dobili "siću" od Apolona, preciznije - od sveprisutnog Zahavijevog fonda, koji je iskoristio svoj klub kao paravan za transfer, a ujedno dobio igrače po daleko povoljnijim uslovima, jer njihovi klubovi grcaju u dugovima, pa su bili praktično primorani da daju igrače za bagatelu. Naravno, prodaće ih (ili su ih već prodali) za daleko veći iznos.

I takav mehanizam funkcioniše već godinama.

>>> ZVEZDA: Apolon odlučuje o Jovićevom transferu!

Setimo se samo slučajeva Nikole Maksimovića i Nikole Aksentijevića o kojima je brujala srpska štampa. Princip je bio isti. Fiktivno su prodati Apolonu, a zapravo su obojica završila u klubovima Zapadne Evrope, Viteseu i Torinu.

Srpski igrači, naravno, nisu "ekskluzivci" u ovom mehanizmu.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Zahavi je nedavno realizovao transfer argentinskog napadača Valentina Viole (24) iz lisabonskog Sportinga, opet preko Apolona, u belgijski Muskron, klub koji je takođe pod njegovim patronatom.

Podsetimo, u Muskronu igra i nekolicina srpskih fudbalera: Marko Šćepović, Marko Pavlovski, Nikola Gulan i već pomenuti Aksentijević, i svi su klijenti agencije LIAN u vlasništvu Zahavijevog bliskog saradnika Faljija Ramadanija.

>>> BISERI ZVEZDE I PARTIZANA ODLAZE ZA SIĆU: Benfika pravi srpski napad u januaru?

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kiparski mediji se takođe zanimaju za ovaj neobičan, ali vrlo efikasan i unosan "modus operandi" izraelskog menadžerskog gurua kome su srpski igrači postali omiljena poslovna kombinacija.

U velikoj grupi fudbalera sa ovih prostora o čijoj karijeri brine Zahavi je i Luka Stojanović, momak koji je omladinski staž proveo u Partizanu, odakle je otišao u Sporing, a sada je - pogađate, član famoznog Apolona.

S tom razlikom da tamo zaista igra i daje golove, za razliku od većine njegovih zemljaka od kojih mnogi nisu ni znali da su deo karijere "proveli" u tom kiparskom klubu.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MSM

    28. januar 2016 | 11:39

    Zahavija i Ramadanija proglasiti personama non grata i zabraniti im da posluju u Srbiji.A mladi igrači i roditelji nek se uzmu u pamet

  • Manchineel

    28. januar 2016 | 11:08

    Ako menadžer ponudi malu sumu unapred,i napravi štetan ugovor sa klubom -pa tu je klub kriv a ne menadžeri ? Kada je to bilo sa Jović em i Zivkovicem -ni jedan nije bio standardni prvotimac -nego samo talenti - a za klinca dobiti 1.5 miliona unapred je velika stvar?

  • Drayver

    28. januar 2016 | 10:55

    Zato nam je fudbal tu gde jeste nisu samo najveci klubovi upetljani u lopovluk od nizerazrednih timova do reprezentacije lopovluka je preko glave malo imamo kriminalnih inspektora samo tu oblast da ispitaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA