Preokret Voše protiv Ukrajinaca, novajlija iz Čačka dao dva gola (FOTO)

Lale bolje od Oleksandrije u Beleku, iako su gubili 1:0 i 2:1

  • 1

Fudbaleri Vojvodine sjajno su započeli pripreme u Beleku - pobedili su ekipu Oleksandrije rezultatom 3:2 (0:1).

Strelci za crveno-bele bili su Miletić u 68. i 78. i Pavkov u 92, dok su golove za Ukrajince postigli Gricuh u 45. i Kuliš u 69. minutu.

Ekipa iz Ukrajine je do vođstva došla posle greške odbrane Vojvodine. Posle kornera sa desne strane, lopta je pala pred peterac, gde se najbolje snašao Gricuh i zatresao mrežu.

Kolosalnu priliku da dođu do izjednačenja, izabranici Nenada Lalatovića propustili su u 60. minutu. Agilni Paločević odigrao je pas do Pavkova, a centarfor Vojvodine sa sedam-osam metara šutirao u dalji ugao i pogodio stativu. Ipak, u 68. minutu, Vojvodina je došla do zasluženog izjednačenja. Posle kornera sa desne strane, Pavkov je zahvatio loptu, koja je došla do Miletića, a novi štoper Voše ju je glavom prosledio u mrežu.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Međutim, već u narednom minutu, Oleksandrija je ponovo došla do prednosti. Kuliš je iskoristio neopreznost u odbrani crveno-belih i sa šest-sedam metara rutinski savladao Žakulu.

Vojvodina je bila bolji tim u drugom poluvremenu, nastavila je da napada i nakon drugog primljenog gola, pa je u 78. minutu ponovo došla do izjednačenja. Opet je Miletić bio taj koji je zatresao mrežu ukrajinskog tima, s tim da je ovoga puta defanzivac crveno-belih nogom postigao gol.

Pobedu Voši doneo je Pavkov. U poslednjim sekundama utakmice, Malbašić je uput odličan centaršut, a visoki Pavkov sjajno skočio i prosledio loptu u dalji golmanov ugao, za veliku radost igrača i stručnog štaba crveno-belih.

- Zadovoljan sam rezultatom, ali i igrom koju su prikazali fudbaleri Vojvodine. U prvom poluvremenu, gol smo primili posle naše greške. Ekipa protiv koje smo igrali je dosta agresivna i “prljava” i bukvalno svaki start im je na ivici crvenog kartona - rekao je Lalatović i dodao:

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

- Mi smo želeli da igramo fudbal i bili smo efikasni, a pored tri postignuta gola, imali smo još tri-četiri stopostotne šanse: Babić, Vukčević čiji je gol poništen zbog ofsajda, Meleg, Pavkov koji je pogodio stativu… Treba uzeti u obzir i to da smo imali trening i posle takvog napora smo odigrali utakmicu protiv ekipe koja je trenutno šesta u ukrajinskoj ligi, u kojoj se takmiče i timovi poput Šahtjora i Dinama iz Kijeva.

Ekipe su nastupile u sledećim sastavima:

Oleksandrija: Levailov – Imerekov (od 60. Šendrik), Basov, Čornji, Mikinej – Leonov, Gricuh, Zaporoški (od 60. Kuliš), Kozak (od 60. Strenjakči) – Polomarja, Targamadze.

Vojvodina: Perić (od 46. Žakula) – Lakićević (od 46. Milinković), Pankov (od 46. Miletić), Rosić (od 46. Puškarić), Nastić (od 46. Antić) – Maksimović (od 46. Jovančić), Sekulić (od 46. Kovačević) – Vukčević (od 46. Malbašić), Ivanić (od 46. Paločević), Babić (od 46. Meleg) – Ožegović (od 46. Pavkov).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA