Odbojkaši vade vizu za London

Samo pobednik turnira u Sofiji plasiraće se direktno na Olimpijske igre, popravni sledećeg meseca u Tokiju

  • 0

Evropski kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u London počinje danas u Sofiji, a osam reprezentacija boriće se za samo jednu vizu za London. Odbojkaška reprezentacija Srbije slobodna je prvog dana, a sutrašnji protivnik je selekcija domaćina Bugarske.

Meč u Sofiji igra se od 18.30, uz direktan TV prenos na drugom programu RTS-a.

Osim Bugarske, u grupi A s "orlovima" su i Španija i Slovenija, dok su u grupi B Italija, Nemačka, Finska i Slovačka. Srbija protiv Španije igra 9. maja, dok se sa Slovačkom sastaje dan kasnije. Polufinale i finale turnira su na programu za vikend.

Samo pobednik turnira u Sofiji izvadiće vizu za London, a u slučaju da to ne bude Srbija prilika za popravni je sledećeg meseca na interkontinentalnim kvalifikacijama u Japanu.

Selektor Igor Kolaković, međutim, najavio je da "orlovi" neće kalkulisati i razmišljati o drugim ili trećim šansama za London.

- Nismo imali puno vremena za pripreme, ali svakako da idemo u Bugarsku sa razmišljanjem da tamo možemo da izborimo direktan plasman na OI. Očekujem da igrači daju sve od sebe, da poštujemo svaku loptu, svaki set i da ne razmišljamo o drugim i trećim šansama. To je jedini put i bez obzira na težinu turnira uveren sam da ćemo dati sve od sebe da napravimo željeni rezultat - rekao je selektor šampiona Evrope.

U Sofiju su otputovali:

tehničari: Vlado Petković i Mihajlo Mitić, korektori: Saša Starović i Aleksandar Atanasijević, libero: Nikola Rosić, blokeri: Dragan Stanković, Marko Podraščanin i Milan Rašić, primači: Bojan Janić, Nikola Kovačević, Miloš Nikić i Miloš Terzić.

 

RASPORED:

A grupa:

Utorak:

Bugarska - Slovenija 19.45

Sreda:

Slovenija - Španija 16.00

Srbija - Bugarska 18.30

Četvrtak:

Srbija - Španija 16.30

Petak:

Srbija - Slovenija 13.30

Bugarska - Španija 19.45

 

B grupa:

Utorak:

Nemačka - Slovačka 13.30

Italija - Finska 16.30

Sreda:

Finska - Nemačka 13.00

Četvrtak:

Slovačka - Finska 13.30

Italija - Nemačka 19.45

Petak:

Italija - Slovačka 16.30

Subota - polufinale:

A 1 - B 2 16.30

B 1 - A 2 19.45 

Nedelja:

Finale 19.45

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA