UZMI NOLE ŠESTU TITULU: Srbin kreira novu istoriju tenisa, samo još Marija da ''zakuca'' (VIDEO)

Finale Australijen opena je na programu u nedelju od 09.30 minuta

  • 19

Većina srpskih navijača zna gde će biti u nedelju od 09.30 minuta - pored TV ekrana kako bi zdušno bodrili Novaka Đokovića u pohodu na šestu titulu na Australijen openu.

Uprkos pokušajima da se destabilizuje pričama o eventualnom nameštanju, Đokovića ni strani mediji, ni publika u Melburnu, ni teniseri nisu mogli da zaustave da dođe do finala.

Tamo će ga čekati Endi Mari, protiv kog Đoković ima skor 21-9 i kog je ''tukao'' u tri finala AO (2011,2013, 2015).

Novi trijumf doneće Đokoviću 11. Gren slem titulu i staviti ga rame uz rame sa Bjornom Borgom i Rodom Lejverom, kako se i zove stadion na kom će Novak i Endi igrati. Ko zna, možda Rod Lejver Arenu u međuvremenu prekrste u Đoković Arenu.

>>> Procurela statistika koja pokazuje da je Novak već najbolji igrač u istoriji tenisa!

Takođe, izjednačiće se sa Rojom Emersonom po broju titula u Melburnu. Pomenuti teniser je osvajao pehare na AO u periodu od 1961 - 1967. godine.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Veoma sam uzbuđen što u još jednom finalu igram protiv Mareja. Postoji velika mogućnost pravljenja istorije, što je veliki imperativ i motiv za mene.Ovo su mečevi za koje trenirate. Učiniću sve kako bih opet uzeo trofej u Melburnu - rekao je Đoković u najavi meča.

S druge strane, Endiju su kofer i pasoš spakovani. Spreman je da krene kući srećan. Sa peharom ili bez, možda mu je i svejedno. Jer, njegova supruga Kim trebalo bi svakog časa da se porodi.

>>> Mari ima tajni plan kako da pobedi Đokovića u finalu?!

Engleski mediji su napravili zanimljivu najavu gde su istakli da je za pobedu ''ponekad potrebna i sreća, ali da protiv rpvog reketa ne smeš da se uzdaš u istu''. Đoković je to posebno pokazao u polufinalu protiv Rodžera Federera.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mari će imati i dodatan motiv u finalu. Ukoliko izgubi, postaće jedini igrač koji je poražen u pet finala na jednom Gren slemu. Negativan rekord koji mu ne treba u karijeri. Ipak...

- Pet finala AO je sjajan uspeh i niko mi to ne može osporiti i oduzeti ih. Malo je igrača i koji su uopšte igrali pet finala - rekao je Britanac koji se teškom mukom dokopao ovog. Pobedio je Raonića sa 3:2.

Novakov šesti ili Endijev prvi pehar u Melburnu, saznaćemo u nedelju posle meča koji počinje u 09.30 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NemanjaMd

    31. januar 2016 | 00:00

    Ajmoo Marej, sad jos jedan tanjir u kolekciju..! A pehar ce, zna se gde!

  • Delija

    30. januar 2016 | 23:55

    Svi smo uz tebe nole!!!

  • Re.Se

    31. januar 2016 | 00:08

    Nole uz tebe smo. Vjerujemo u tebe. Srbija te obozaje. Puno srece srbine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA