Britanski mediji smoreni, a šta mislite ko najviše veliča Novaka? (FOTO)

Novinari na Ostrvu nisu bili inspirisani za naslove posle finala Australijan Opena, dok je španska Marka možda bila verovatno najinspirisanija

  • 6
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najpoznatiji svetski mediji posle šestog trijumfa Novaka Ðokovića na Australijan openu u prvi plan ističu njegovu neverovatno dominaciju svetskim tenisom, ali i žale za sudbinom Endija Marija, nakon što je Britanac izgubio i peto u finale u Melburnu, četvrto od Srbina.

>>> NAJVEĆI BOG AUSTRALIJE: Đoković razorio Marija za rekordnu titulu! (FOTO) (VIDEO)

>>> TATA, RAZBIJ GA: Pogledajte kako Stefan navija za Novaka u finalu! (VIDEO)

- Ðoković je bio nemilosrdan, odbranio titulu, stigao Roja Emersona sa šest trofeja i još jednom slomio srce Mariju - piše u izveštaju Rojtersa, uz konstataciju da je presudio drugi set.

>>> Đoković otkrio zašto uvek ljubi teren posle osvajanja Australijan opena!

>>> Endi Mari umalo zaplakao tokom govora, Đoković mu aplaudirao na ovim rečima! (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Izveštač britanskog Bi-Bi-Sija (BBC) nije bio nadahnut, pa u naslovu piše da je Ðoković pobedio Mareja 3:0 i osvojio šestu titulu, uz podsećanje da je Srbin neporažen u finalima u Melburnu, kao i da je stigao do 11. gren slem u karijeri, čime se izjednačio sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom.

Tako je i sa ostalim britanskim vodećim medijima - Telegrafom, Gardijanom, Dejli Mejlom...

Printskrin: Bbc.co.uk Printskrin: Bbc.co.uk
Printskrin: Dailymail.co.uk Printskrin: Dailymail.co.uk
Printskrin: Guardian.co.uk Printskrin: Guardian.co.uk
Printskrin: Telegraph.co.uk Printskrin: Telegraph.co.uk

Tradicionalno nadahnuta "Gazeta delo sport" konstatuje da je Melburn Ðokovićev grad i da je Srbin u prvom setu delovao monstruozno na terenu.

Španska Marka je možda i najviše nahvalila Novaka uz naslov "Kralj Melburna", dok u tekstu piše da je Ðoković sa stilom odbranio titulu i pokazao da mu apsolutno nema premca u svetskom tenisu.

Printskrin: Marca.com Printskrin: Marca.com

Čuveni francuski "L''Ekip" u naslovu ima samo jednu reč - NEPOBEDIV, a nemački "Bild" podseća na je Ðokovićev trijumf istovremeno i trijumf Borisa Bekera.

Konačno, mediji u regionu takođe ne štede komplimente na račun srpskog tenisera: Ðoković pomeo Marija, piše čitani sarajevski portal "Klix", dok hrvatski "Index" navodi da Melburn ima svog kralja, ali da u finalu Ðoković nije tako lako osvojio trofej, kao što to možda izgleda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA