Đoković prejako najavio pohod na Rolan Garos: Vuk koji trči uzbrdo je gladniji od onog na vrhu!

Šampion Australijan opena održao je interesantnu konferenciju za medije na kojoj je slikovito objasnio novi cilj - pohod na Rolan Garos

  • 1
Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković posle osvajanje rekordne šeste titule na Australijan openu održao je zanimljivu konferenciju za medije na kojoj je između ostalog govorio o Rolan Garosu, kao jedinom gren slemu koji nije osvojio, srpskim navijačcima, kao i o mogućoj političkoj karijeri.

>>> TATA, RAZBIJ GA: Pogledajte kako Stefan navija za Novaka u finalu! (VIDEO)

>>> Đokovićevi navijači pevali ispred Vilandera! Pogledajte kako je on reagovao (VIDEO)

>>> Zašto kasni Novakov intervju? Pa kako i ne bi kad mu se ovako skandira! (VIDEO)

On je naredni cilj - osvajanje Rolan Garosa, opisao kroz metaforu o vuku koji se penje da bi

- Čuo sam jednu sjajnu metaforu, kako je vuk koji trči uzbrdo mnogo gladniji od onoga koji je na brdu. Da, ovaj vuk je gladan, ali moraće da pojede mnogo različitih obroka da bi stigao do deserta u Parizu - slikovito je objasnio Ðoković, koji je tri puta u karijeri izgubio finale Rolan Garosa.

>>> Britanski mediji smoreni, a šta mislite ko najviše veliča Novaka? (FOTO)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ðoković se zahvalio navijačima koji su mu u Melburnu pružili fantastičnu podršku, dok je na pitanje o predsedničkoj kandidaturi rekao:

- Ne, ja sam sportista, mislim da treba da se držim toga - rekao je Đoković.

Dobru atmosferu na konferenciji za medije Ðoković je dodatno opustio komentarima da su svi spremni za šampanjac i dodao da ne bi bilo loše kada bi se tenis igrao na jedan set, pošto je od početka godine uzeo po set protiv Nadala, Federera i mareja za manje od pola sata.

Prethodno, odmah posle meča sa Marijem, u kome je Novak osvojio šestu titulu, a Škot izgubio peto finale, četvrto od Srbina pohvalio je rivala.

>>> Đoković otkrio zašto uvek ljubi teren posle osvajanja Australijan opena!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

>>> Endi Mari umalo zaplakao tokom govora, Đoković mu aplaudirao na ovim rečima! (VIDEO)

- Moram da odam priznanje Endiju na sjajnom turniru i siguran sam da ćemo u budućnosti ponovo imati priliku da se borimo za ovaj trofej. Sjajan si prijatelj, sjajan protivnik, želim da ti cecstitam na igri, ali i na tome što ćeš uskoro postati otac i osetiti najbolji osećaj, koji smo moja supruga i ja već osetili - poručio mu je Đoković.

Srpski teniser zahvalio se svom timu i priznao da je počastvovan što od danas njegovo ime stoji uz legende, s obzirom da se šestom titulom u Melburnu izjednačio sa Rojom Emersonom, a 11. gren slem trofejom sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom.

- Počastvovan sam što sam ovde, vidimo se sledeće godine - poručio je Ðoković.

Ðoković je u finalu Melburna savladao Mareja 6:1, 7:5, 7:6 (7:3).

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TehničarSTOČARSTVA

    31. januar 2016 | 21:23

    Za deset do petnaest godina će razmišljati o ministarstvu sporta ili čak o vodjenju Srbije. On još uči kako to treba da izgleda a svojim uspesima motiviše mlade širom Sveta. Živi svoj san. Ne dirajte ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA