Zvezdi oduzeti i bodovi i pare!

Vaterpolo klub kažnjen zbog administrativnog propusta

  • 3

Vaterpolo klub Crvena zvezda pobedila je Radnički u 1. kolu regionalne Triglav lige, ali je to učinila na nedozvoljen način.

Naime, u sastavu crveno-belih našla su se i sedmorica novajlija od kojih nekolicina nisu imala potrebnu licencu za nastup na pomenutom meču. To nije promaklo vođstvu lige koja je u ekspresnom roku izrekla kazne Beograđanima oduzimanjem šest bodova i novčano sa 5.000 evra.

Pored toga, nadležni organ lige najavio je i da će protiv Zvezde i odgovornih biti pokrenut disciplinski postupak.

Za Zvezdu su protiv Radničkog igrali januarske pridošlice Branko Peković (Kazahstan), Ivan Rackov, Boris Popović i Stefan Ilić (Šabac i Stari Grad), i njima je izdata licenca, ali ne i preostalim novajlijama - Filipu Kljajeviću, Draganu Draškoviću i Srđanu Aksentijeviću.

U obrazloženju kazne piše da je srpski klub odbijen zato što je pomenuti trio u Gruziji ove sezone već nastupio na kvalifikacionom turniru Lige šampiona, a Gruzija je članica LEN.

Crveno-beli su se žalili na ovu odluku, upravni odbor lige je razmatrao žalbu i prelomio da ostaje pri prvobitnoj odluci - da navedena trojica igrača ne mogu nastupiti za Zvezdu.

Zanimljivo je da je delegat meča u Kragujevcu bio obavešten o tome da trojica igrača nemaju pravo igranja, što je i predočio sudijama uoči utakmice, kao i predstavnicima oba kluba, međutim duel je ipak odigran, na insistiranje gostiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir Grobar

    1. februar 2016 | 12:32

    A san na koljenima pa pravac AV, kao hodocasnici kada idu na Gospu Medjugorsku. Onda se tamo lijepo isplacete.... Ako imate para da placate 7 novih igraca, platite i ovo.

  • Milance

    3. februar 2016 | 15:53

    Ajde na drzavni bankomat po navici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA