Tuga srpskog fudbala: Čair u fazi renoviranja, a već propada!

Neverovatan prizor u Nišu

  • 4

Klasično otaljavanje posla, tako tipično za ovdašnji mentalitet, dogodilo se u slučaju renoviranja ponosa Niša - gradsog stadiona Čair, koji danas, pet godina od kada su počeli radovi, ne samo da nije ni blizu da bude završen, nego izgleda kao da je u fazi urušavanja, a ne obnove?!

Zbog nerešenog imovinskog stanja, ali i loše izvedenih radova, stadion je i dalje u fazi izgradnje. Za zapadnu tribinu se čekaju neki bolji dani, dok je na preostale tri načinjeno mnogo propusta, pa tako danas stadion „strepi“ od najmanje kiše, jer je bezbednost igrača dovedena u pitanje.

Fudbaleri Radničkog koji treniraju na Čairu, kao najveći problem ističu prokišnjavanje svlačionica, ali i veoma loš teren.

Prema navodima niškog portala Građanin, poslednji put teren je promenjen sada već davne 1999. godine, a pre toga u sezoni 1981/2. Loše pripreme terena pred utakmicu i dugogodišnja nebriga o istom uslovili su da travnata podloga često bude mekša nego što je to potrebno što dodatno uvećava rizik od povreda.

Foto: gradjanin.rs Foto: gradjanin.rs

Problemi postoje i u svlačionicama. Tople vode praktično nema, jer dok voda dođe do tuševa, već se ohladi, tako da su igrači prinuđeni da se tuširaju u prohladnim svlačionicama mlakom vodom. Ništa bolji uslovi ne očekuju ni navijače na tribinama.

Foto: gradjanin.rs Foto: gradjanin.rs

U Sportskom centru Čair rečeno nam je da oni nisu dužni da održavaju stadion i teren, pošto je u fazi izgradnje, nadležnost nad njim ima MD gradnja, a FK Radnički ga u vreme odigravanja utakmica uzima na revers, nakon čega se ponovo vraća u nadležnost MD gradnje.

Predsednik FK Radnički Radan Ilić nedavno je u obraćanju novinarima obećao da će stadion Čair na kraju ove sezone dobiti novu travnatu podlogu a za tu investiciju, naglasio je, potrebno je oko stotinu hiljada evra, koje će klub pokušati da obezbedi u saradnji sa fudbalskim savezom.

Foto: gradjanin.rs

Foto: gradjanin.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kombuha8

    1. februar 2016 | 22:41

    Sposobni ljudi sve sto je zapoceto nista do kraja nije zavrseno. Bravo za Nisku vlast.

  • Kombuha8

    1. februar 2016 | 23:02

    Stroka nevidjena. Neka obidje stadion da vidi u kakvom je stanju gradonacelnice preuzmite nesto pod hitno.

  • Grozdjije

    1. februar 2016 | 22:16

    K...c, ovaj, srce ce mi puci od tuge!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA