Vujoševićev novi miljenik: Ko je mali Poljak kojeg Dule driluje do poslednje kapi znoja?

- Je l' mogu da znam što si prestao? Serija se nikada ne prekida! Nastavi - Vujoševićeve su reči sa treninga kojima motiviše Vojćehovskog na naporan rad

  • 20

Duško Vujošević je u Limožu doneo pravu košarkašku revoluciju. Od ekipe koja je delovala pogubljeno i koja je tonula sve dublje i dublje, napravio je tim koji je u samo nedelju dana dva puta srušio jedinu ekipu koja do tada nije znala za poraz u Evropi.

>>> Navijači Limoža već imaju pesmu za Vujoševića! (VIDEO)

>>> LUDI ZA DULETOM: Navijači Limoža posvetili koreografiju Vujoševiću! (FOTO)

Njegov dolazak u Francusku izazvao je veliku pažnju javnosti i medija. Navijači Limoža mu već posvećuju koreografije i pesme, a čuveni francusk L' ekip je napravio veliku priču o Vujoševiću, u kojoj možete da se upoznate sa njegovim čuvenim metodom rada.

Jedna od najzanimljivijih anegdota jeste o njegovom omiljenom košarkašu, mladom Poljaku Matjeu Vojćehovskom, koga je uzeo pod svoje.

Poznato je bilo da je Dule znao u Partizanu da ima miljenike, koje je terao da najviše trenira i kojma je posvećivao najviše pažnje na treninzima. U Limožu je to njegov ''mali Poljak'', kako Vujošević zove Vojćehovskog.

Printskrin: Youtube/Beaublanc.com Printskrin: Youtube/Beaublanc.com

- Zove me mali Poljak, rekao je ovaj momak novinaru vidno iscrpljen po izlasku iz sale. Pošto govorim poljski, razumem tri četvrtine onoga što Dule priča - rekao je Vojćehovski.

Svedok jedne interesantne situacije sa treninga bio je Matje Maro, koji je L' Ekipu otkrio tu anegdotu i dijalog između Vujoševića i Vojćehovskog.

- Poljak posle jednog promašenog penala nije smeo da napusti trening salu dok ne ubaci loptu u koš deset puta zaredom. Vojćehovski se strašno izmorio, ali je na kraju uspeo - rekao je Maro novinaru, a zatim otkrio i kako je tekao razgovor između trenera i njegovog miljenika.

- Uspeo sam - skakao je Poljak od radosti.

- Uspeo si? - upitao je Vujošević.

Printskrin: Youtube/ LIMOGES CSP Printskrin: Youtube/LIMOGES CSP

- Da - odgovorio je Vojćehovski.

- Dobro. A je l' mogu da znam što si prestao? Nikad se ne prekida serija! Nastavi! - naredio je Dule.

Vojćehovski je ponovo uzeo loptu u ruke i nastavio sa napornim treninzima, svestan da će se oni isplatiti, jer je poznato kako Vujošević izbrusi talenat kod mladih košarkaša, a poslednji u nizu koje lansirao u sam vrh evropske košarke jeste Bogdan Bogdanović, koji je takođe provodio sate na treninzima.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan-nk

    2. februar 2016 | 15:54

    Komandante srecno u stvaranju novih kosarkaskih velicina...

  • Sergej

    2. februar 2016 | 19:05

    KAD PEKMEN ODE OTKUD JE I DOSAO DULE CE SA MALIM U NAS PARTIZAN

  • jsd iz zagreba

    2. februar 2016 | 17:46

    Ne razumem zasto se pridaje tolika paznja jednom stranom klubu kad tamo nema ni nasih igraca ni trenera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA