REKONSTRUKCIJA Barsinih 11 meta i ko je sve na prodaju

Katalonci planiraju veliko renoviranje tima, a na transfer listi su Sančez, Fabregas, Pedro, Dani Alveš... Neophodna pojačanja na mestima levog beka, štopera i napadača

  • 0

Barselonina dominacija evropskim i španskim fudbalom je prekinuta u ovoj sezoni, što je bio jasan signal čelnicima Katalonaca da naprave veliku rekonstrukciju tima za naredenu sezonu.

Pored promene trenera, očekuje se i velike rokade i igračkom kadru. Klub je objavio da će novi trener Tito Vilanova imati 100 miliona evra na raspolaganju za pojačanja, a sada su otkrivena i imena fudbalera koji su na Barsinoj listi želja. Neophodna su pojačanja na mestima štopera, levog beka i napadača.

Za poziciju u srcu odbrane konkurišu: Tijago Silva iz Milana koji je prva želja, a ukoliko ne dovedu njega, okrenuće se Davidu Luizu (Čelsi), Janu Vertongenu (Ajaks) ili Haviju Martinezu iz Bilbaoa, koji podjednako uspšeno može da igra i u veznom redu.

Što se tiče poziciji uz levu aut liniju, Barsa je suzila izbor na četiri imena: David Alaba (Bajern), Đordi Alba (Valensija), Sikuera (Granada) i Geret Bejl (Totenhem). Do Bejla će teško stići, Bajern im je već poručio da Alaba nije na prodaju, pa je najrealnija opcija Đordi Alba, koji je inače prošao fudbalsku školu Barse.

Od napadača, na Barseloninoj listi želja su: Fernando Ljorente (Atletik Bilbao), Adrijan (Atletiko Madrid) i Robin Van Persi (Arsenal), a čini se da je dovođenje Holanđanina najrealniji ishod.

Međutim, neće Barsa samo kupovati narednog leta. Biće i odlazaka. Samo sedam igrača imaju zagarantovan status i za narednu sezonu. Na prodaju nisu: Viktor Valdes, Karles Pujol, Đerar Pike, Serhio Buskets, Ćavi, Andres Iniejsta i Leo Mesi. Sa druge strane, ukoliko stigne zadovoljavajuća ponuda, kofere mogu da pakuju: Cesk Fabregas, Aleksis Sančez, Dani Alveš, Pedro Rodriguez, Ibrahim Afelaj, Adrijano i Sejdu Keita. Alveš već ima ponudu Anžija, dok se za Keitu interesuje Milan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA