Milan moljaka Van Bomela, a Gatuzo razmišlja o penziji

Uprava kluba želi da zadrži Holanđanina, dok sa Gatuzom još nisu razgovarali o novom ugovoru

  • 0

Teško da ćemo sledeće sezone u dresu Milana videti i Đenara Gatuza i Marka van Bomela. Italijanski klub je bliži opciji da produži ugovor sa holandskim veteranom, nego sa jednom od ikona kluba...

Čelnici Milana ponudili su Van Bomelu produžetak ugovora na još godinu dana. Ovog leta defenzivnom vezisti ističe ugovor, pa je uprava kluba ponudila 35-godišnjaku da još jednu sezonu provede sa "rosonerima". Van Bomel bi, prema tom ugovoru, inkasirao 2 miliona evra. Ipak, problem je što Holanđanin i nije baš oduševljen idejom da još jednu sezonu provede u Italiji, već zbog porodičnih razloga želi da se vrati u Holandiju, gde bi odigrao još jednu sezonu za PSV-om, a potom okačio kopačke o klin.

Bivši italijanski reprezentativac Ðenaro Gatuzo nagovestio je mogućnost da se povuče iz fudbala, ukoliko ne bude deo prvog tima Milana u narednoj sezoni. Tridesetčetvorogodišnjem igraču sredine terena ugovor ističe na leto, a on se nada da će sesti sa potpredsednikom kluba Adrijanom Galijanijem i razmotriti eventualnu novu ponudu.

- Videćemo šta će biti sa mojom karijerom, razgovaraću sa Galijanijem. Želim ponovo da igram, a ako ne, onda ću ostati kod kuće sa svojom decom. Za mene je važno da imam ugovor, da mogu da igram i da se osećam živim - izjavio je Gatuzo.

Iskusni fudbaler ocenio je da je Juventus zasluženo došao do titule prvaka Italije, ali da mu je Milan sopstvenim greškama pomogao u tome.

- Kapa dole za Juventus, oni su imali drugačiji mentalitet od nas i zaslužili su titulu. Mogli smo da uradimo više, ali smo uhvaćeni od tima koji je rastao na svakoj utakmici. Pokazalo se da je bilo veoma teško nadoknaditi prilike koje smo protraćili - rekao je Gatuzo.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA