Španac i plava šljaka mučili Novaka, ali nedovoljno za senzaciju

Đoković se mučio na novoj podlozi u španskoj prestonici, ali nije dozovolio iznenađenje protiv Himeno Travera - 6:2, 2:6, 6:3

  • 0

Nije se Novak Đokovića slučajno bunio protiv plave šljake u Madridu. Već u prvom meču u španskoj prestonici, novotarija među podlogama i raspoloženi Danijel Himeno Traver stvorili su probleme najboljem teniseru sveta, ali ne tolike da ne nastavi odbranu titule osvojene prošle godine. Đoković je u drugom kolu Mastersa u Madridu savladao domaćeg tenisera Danijela Himena Travera 6:2, 2:6, 6:3 i plasirao se u osminu finala.

Novo čudo među teniskim podlogama, sada već čuvena, plava šljaka pokazala se kao nezgodan teren za prvog tenisera planete. U nekoliko navrata Nole je proklizavao na madridskoj podlozi, nekoliko puta je imao i probleme sa vidom, odnosno procenom leta loptice i sve ukazuje na to da je plava šljaka bila veći problem Srbinu nego španski teniser. Ipak, priznanje i Himeno Traveru, koji je odigrao hrabro, napadao Novaka, na kraju je čak imao i više vinera, ali je kvalitet ipak učinio svoje.

Đoković je lagano rešio prvi set u svoju korist, a opuštanje u drugom delu igre ga je koštalo izjednačenja u setovima. Himeno Traver "se držao" do 2:2 u trećem setu, kada je svetski "reket" broj jedan dodao gas i napravio ključni brejk. Špancu nije pomogla ni ogromna podrška domaće publike koja je definitivno želela da vidi leđa Đokoviću ranije, ali će za to morati još da sačekaju...

Rival Đokoviću u osmini finala biće bolji iz meča Stanislas Vavrinka (Švajcarska) - Jirgen Melcer (Austrija), a taj meč će biti na programu najverovatnije već sutra.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA