Da li je ovo razlog fudbalske impotentnosti srpske reprezentacije?

U potrazi za odgovorima hvatamo se za slamke spasa, ne bi li uspeli da dešifrujemo problem dug šest godina

  • 14

Nema, pa nema uspeha fudbalske reprezentacije Srbije. Zbog čega, sumnjamo da detaljnije analiziraju u Fudbalskom savezu Srbije, ali ako se za ozbiljniju strategiju spremaju, mogli bi da počnu od zanimljivih podataka koje je izneo Međunarodni centra za sportske studije (CIES).

Statistika kao važan parametar u stvaranju vrhunskih rezultata govori da kada pišemo o nacionalnim timovima, Srbiji pripada sam vrh tabele kada su u pitanju visina i težina igrača.

>>> Zašto je i Bog zaboravio kad smo poslednju prijateljsku igrali u Beogradu?

Srpska reprezentacija, predvođena Nemanjom Matićem i Aleksandrom Mitrovićem ima najvišu ekipu na svetu sa 185,6 santimetara, ali kao što znate, to nije donelo bog zna kakave uspehe poslednjih šest godina. Prate nas Slovenci (185,5 cm) i Šveđani (185,5).

Srbima, tvrde u CIES, mada i svi mi to već znamo, ova fizički parametar nije uspeo da donese plasman na EURO 2016. godine, dok je recimo reprezentacija sa prosečno najnižom visinom igrača Čile, aktuelni osvajač Kopa Amerike.

Printskrin: cies Prosečna visina igrača reprezentacija na terenu Printskrin: cies

Nema nam premca ni kada je težina igrača u pitanju. Što je očekivano. U jednu ruku zbog spomenute visine, ali i zbog činjenice da naši fudbaleri tradicionalno umeju da zapostave kilaže, naročito ako pričamo o pauzama između sezona.

Prosečno, svaki srpski reprezentativac ima 80,1 kilogram, što je jednako Šveđanima, sa kojima predvodimo ovu listu. Opet, Šveđani će igrati na Evropskom šampionatu, što dovodi do zaključka da ni težinu ne umemo da iskoristimo na pravi način tokom važnih utakmica.

Printskrin: cies Prosečna težina igrača reprezentacija na terenu Printskrin: cies

Kad podvučemo crtu, nastavljamo da tražimo najrealniji razlog neuspeha "orlova".

Vi možda imate pametniji odgovor? Komentari vas čekaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gabrijel

    6. februar 2016 | 11:19

    Kad tole ode tad

  • Имењак

    6. februar 2016 | 12:20

    Смените Караџића ако вам је у интересу фудбал у Србији ови су прошлост имамо млађе прваке света никад више Југославије нек се такви удаље од репрезентације милом или моткомако оћемо напред

  • Anthony Davis

    6. februar 2016 | 11:24

    Fudbaleri imaju vise srca kada igraju za Celzi,Mancestere,Dortmund,nego za Srbiju... Mogli bi da se i na Hrvate ugledaju malo, nece da uklizu kada igraju za reprezentaciju, pa se posle svi pitamo, kako mogu da igraju u svetskim klubovima, a za Srbiju ne mogu..Nije da ne mogu, oni nece

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA