Luis Enrike je vodio 100. meč na klupi Barse! Da li znate koliko puta je pobedio?

Neverovatne brojke nalaze se pored imena stratega Barselone

  • 0

Fudbalski klub Barselona izjednačio je klupski rekord po broju uzastopnih trijumfa u svim takmičenjima, nakon pobede nad Levanteom.

Ekipa Luisa Enrikea je slavila u gostima sa 2:0 i tako stigla do 28. uzastopne pobede izjednačivši rekord iz sezone 2010/11. kada je na klupi Barselone bio Pep Gvardiola.

>>> POLUDEO: Nejmar dobio tortu u lice od saigrača za rođendan (VIDEO)

Podsetimo, Barselona je poslednji poraz doživela još u oktobru prošle godine od Sevilje. Zanimljivo, ovo je bio i 100. put da je Luis Enrike vodio Barsu sa klupe.

Zabeležio je ukupno 80 pobeda i devet poraza, uz 11 remija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ono što je važno je samo Barselonin cilj. Ovo su lepi brojevi i ako nam pomognu da na kraju stignemo do titule fantastično. U dobroj smo poziciji, ali ima još mnogo do kraja - rekao je Enrike.

>>> Proglasili su je za najatraktivniju navijačicu Barselone! Uverite se i zašto (FOTO)

Gvardiolin tim je 2011. godine osvojio titulu u Primeri sa četiri boda više na kraju od Real Madrida. Osvojio je, takodje, i Ligu šampiona pobedivši Mančester junajted u finalu. Pobednički niz te ekipe prekinut je porazom od Betisa u četvrtfinalu Kupa kralja.

Luis Enrike će priliku da obori rekord Gvardioline Barselone imati već u sredu u utakmici polufinala Kupa kralja protiv Valensije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA