SUPER BOWL Američka bajka! Pejton Mening (40) i Denver šampioni! (VIDEO)

Legenda NFL-a prvi igrač u istoriji koji je osvojio dve titule sa dva različita tima

  • 3

Jubilarni, 50. Super boul okončan je onako kako je veći deo Amerike priželjkivao, titulom za Pejtona Meninga, koji je sa 40 godina osvojio zvanje šampiona NFL-a i na najlepši način najverovatnije okončao vrlo uspešnu karijeru, postavši jedini igrač u istoriji koji je sa dva različita kluba slavio u Superbooulu (Indijanapolisom i sada Denverom).

Denver - Karolina 24:10 (10:0, 3:7, 3:0, 8:3) u noći koja je jednog od najvećih igrača ovog sporta i rekordera u mnogim kategorijama obeležila za sva vremena. Drugom titulom šampiona.

- Posle ovoga popiću mnogo piva, poljubiti ženu i decu - nije hteo da kaže da li je ovo bio njegov poslednji meč u karijeri Pejton Mening, izvadivši se na rečenicu da se u emotivnim noćima ne donose važne odluke.

Ipak, realno je da uskoro obelodani povlačenje iz američkog fudbala.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

>>> Zaradio 2 miliona od jednog meča, a pravo bogatstvo ga čeka i za finale

>>> Stef Kari zapalio Pantere: Pogledajte kako je poveo navijanje na Superboulu (VIDEO)

Trijumf Denvera nad Karolinom ostaće upamćen po brutalnim odbranama dva tima, naročito ekipe pobednika, koja slavi prvu titulu posle 18 godina, treću u istoriji.

Pejton Mening, večno bi trebalo da bude zahvalan defanzivcima svoje ekipe, s obzirom na njegovu vrlo lošu partiju tokom celog meča, uoči kojeg je navodno u svlačionici saopštio saigračima da je ovo njegov poslednji ples u karijeri koju je započeo još 1998. godine.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Generalno, jedan od najlošijih finalnih mečeva novije istorije američkog fudbala, još jednom je potvrdio pravilo da odbrana ima ključ utakmice.

TRENUTAK ODLUKE

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Bronkosi su zahvaljujući otetoj lopti i defanzivnom tačdaunu u prvoj četvrtini stekli prednost koju su sa uspehom čuvali do samog finiša, oslanjajući se praktično ceo meč na odbranu i trošenjem vremena Pejtona Meninga, koji je imao velikih problema u organizaciji napada. Uostalom, kao i kvoterbek Karoline Kem Njutn koji nije ličio na sebe, MVP-a cele sezone.

Šta reći, Njutn je od Milera (MVP finala), Vulfa i ostalih defanzivaca Denvera čak sedam puta "sekovan" u prvom velikom finalu i kao i ceo napad bio bleda senka ubitačnog tima iz ligaškog dela.

SPEKTAKL

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Najveći sportski događaj u SAD i ovoga puta je odisao glamurom i spektaklom. Himnu uoči susreta na stadionu San Franciska (skoro 70.000 navijača) otpevala je Lejdi Gaga, dok su na poluvremenu muzički performans imali Bijonse, Koldplej i Bruno Mars.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Logično, ponovo su oboreni komercijalni rekordi. Za pola minuta reklame tokom finala, moralo je da se uplati okruglo 5 miliona evra, a najskuplja ulaznica za ovaj meč koštala je 80.000 dolara?!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

NE PROPUSTITE

Slavlje u loži Pejtona Meninga, gde je logično bio i brat Ilaj, takođe dvostruki osvajač Super boula:

Trenutak koji je i definitivno zakucao Karolinu, a Denver i Meninga približio tituli. Izbijena lopta Vona Milera, najboljeg aktera finala:

Jedini tačdaun Karoline, koji je došao posle spektakularnog skoka Džonatana Stjuarta:

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RSK

    8. februar 2016 | 07:49

    Ovaj isti Vojin Ražnatović!!! Izgleda Arkan i po Americi pravio bebe ... ;)

  • Abvgdđ

    8. februar 2016 | 06:35

    SVAKA IM ČAST,A BILI SU PONIŽENI ! ZADRHTALO SRCE PANTERA!

  • No komentar

    8. februar 2016 | 10:58

    Jao i taj superboul. Jeste i dosadni brate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA