ZA ČUDO, ZA ISTORIJU, ZA SRBIJU! Futsaleri protiv Rusije napadaju finale!

Selektor Srbije Aca Kovačević prepušta Rusima ulogu favorita, dok trener ''Zbornaje'' smatra da su šanse 50:50

  • 1

Futsal selekcija Srbije sastaće se u četvrtak od 18.30 sa Rusijom u polufinalu prvenstva Evrope sa željom da napravi još jedno iznenađenje i  ostvari plasman u finale, čime bi obezbedla prvu medalju u istoriji.

>>> ŠAMPION UZ ŠAMPIONE: Đoković dolazi u Arenu da bodri futsalere

Selektor Srbije Aca Kovačević, uoči meča pred više od 11.000 gledalaca u Beogradskoj areni, obećao je da će igrači učiniti sve da još jednom pomere granicu i eliminišu aktuelnog viceprvaka.

- Dobro se znamo, za ovih devet godina nije bilo takmičenja gde nismo igrali. Pobedili smo ih samo na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, dok su oni poslednji put slavili nedavno u Izmiru na kvalifikacijama za SP.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nadam se da ćemo se plasirati i finale, ali i da se ne desi napravili smo veliki uspeh za srpski futsal i promociju istog - izjavio je Kovačević i prepustio Rusima ulogu favorita.

Međutim, njegov kolega Sergej Skorovič izjavio je da su šanse 50:50, pre svega zbog podrške publike kojui će imati Srbija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Došli smo do polufinala, ali ne želimo tu da se zaustavimo jer hoćemo pobedu. Nemamo pravo na grešku i svesni smo toga jer je ulog medalja. Ključni igrači Srbije nose tim i to se videlo do sada - rekao je Skorovič.

A ključni igrači Srbije Miloš Simić i Mladen Kocić poručuju da su plasmanom u polufinale ostvarili zactran cilj, ali da bi pobedom nad Rusijom ispisali novo poglavlje u svojim karijerama.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Iskreno se nadam da ćemo skinuti skalp i Rusiji. Portugalija i Rusija su timovi iz "velike četvorke", uz Italiju i Španiju. Dve ekipe su otišle kući i sve je moguće - rekao je Simić.

Prvi strelac Srbije Mladen Kocić u izjavi Tanjugu naglašava da veoma respektuje Rusiju, ali da uz veliku pomoć sa tribina ništa nije nemoguće.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Uz golmana Aksentijevića puno je lakše igrati, branio je nemoguće do sada. Nadam se da nismo rekli sve, igramo protiv dosta jakog rivala, mešavinu Brazila i Rusije, poštujemo ih, ali se ne plašimo. Igramo za istoriju naših karijera i slavu - ističe Kocić i dodaje da je Španija favorit za zlato.

Polufinale između Srbije i Rusije igra se od 18.30, dok se od 21 sat sastaju Španija i Kazahstan.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA