TADIĆ ZA "TELEGRAF": Tvente je top klub, nisam pogrešio

Srbin posle transfera teškog 7,7 miliona evra otrkiva prve impresije po dolasku u novi klub

  • 0

Prvi veliki transfer u Holandiji je zaključen, a glavni akter je Srbin. Najbolji fudbaler Gorningena, srpski reprezentativac Dušan Tadić je u transferu teškom 7,7, miliona evra pojačao Tvente. Krilni napadač je i zvanično predstavljen u klubu iz Enšedea, a razgovoru za "Telegraf" otkriva prve utiske posle promocije.

- Sve je bilo super, posvećena mi je velika pažnja i naravno da se osećam prijatno. Odmah po dolasku se videlo da je Tvente veliki klub koji napreduje velikim koracima i ima ambiciju da napadne sam vrh holandskog fudbala i igra značajnu ulogu u Evropi. Trener Meklaren me je srdačno dočekao. Mi smo se upoznali još ranije i zaista mi deluje kao dobar stručnjak i čovek. O njemu sam čuo sve najbolje - otkriva prve impresije Tadić.

Otkud u Tventeu, kada se pominjala nekolicina poznatijih evropskih klubova poput Rome, Šalkea, Lacija, Atletika....

- Istina, bilo je interesovanja brojnih klubova, ali u dogovoru sa mojim menadžerom odlučili smo da je Tvente idealna sredina za dalji napredak u karijeri. Slušao sam od drugih ljudi da je Tvente sjajan klub, a sada sam se i lično uverio. Hteo sam još zimus da pređem iz Groningena u Tvente, ali tada nje bilo moguće. Sada je se završeno i veoma sam srećan.

Tvente je u finišu sezone propustio šansu da se okiti titulom, čak i da osvoji jedno od mesta koje vodi u Ligu šampiona. 

- Moj cilj je bio da igram u Evropi. Normalno, svi igrači više vole da igraju u Ligi šampiona, ali i Liga Evrope je izuzetno takmičenje i nadam se da ću sa novim klubom imati uspeha u njoj. Cilj je i da budemo u borbi za titulu.

U Gorningenu ste proslavili ima Matavža, koji se najviše zahvaljujući vašim asistencijama prodao u PSV Ajndhoven. Koga ćete da "gađate" u Tventeu?

- Najbolji napadač u ekipi je De Jong i nadam se sličnoj saradnji koju sam imao sa Matavžom. Igraću na mestu krilnog napadača. Trener najčešće koristi formacije 4-3-3 ili 4-2-3-1 i ne sumnjam da ću se dobro snaći - optimista je Tadić koga verovatno očekuje i značajna uloga u reprezentaciji Srbije posle najavljenog podmlađivanja od strane novog selektora Siniše Mihajlovića.

(A. Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA