Srpska liga najdosadnija u Evropi!

Poznati britanski sajt uradio je istraživanje o ligama u kojima ekipe imaju najveću bodovnu prednost

  • 6

Britanski list Miror je radio analizu fudbalskih liga u Evropi i došao je do zaključka da je Superliga Srbije najdosadnija. Razlog ovoga puta nije dosadan i loš fudbal, koji je godinama jedno od obeležja srpske lige.

Ovoga puta je istraživanje išlo u pravcu koje ekipe imaju najveću prednost na tabeli u svojoj zemlji, a upravo je u Srbiji najveća razlika, te britanski novinari veruju da će tu i najmanje izvesno ko će biti prvak.

Crvena zvezda ima čak 25 poena prednosti na tabeli posle jesenjeg dela šampionata u odnosu na Čukarički i Borac, koji dele drugo mesto. Međutim po novom pravilu, koje je u Superligi uvedeno od ove sezone, po završetku regularnog dela igraće se plej-of i plej-aut, posle čega će se igrati još sedam utakmica, a bodovi će pre toga biti prepolovljeni.

Ipak, razlika je svakako veoma velika, tako da će i posle podele biti 13 poena razlike.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

Osim Srbije, lige koje su našle mesto na listi ''najdosadnijih'' jesu lige Francuske, Grčke, Mađarske, Belorusije i Švajcarske.

Liga 1 je na drugom mestu na ovoj listi, jer Pari Sen Žermen ima čak 24 poena prednosti ispred Monaka i faktički je već šampion.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

Zvezdin bratski klub Olimpijakos je na trećem mestu po bodovnoj prednosti u odnosu na rivale u domaćoj ligi, pošto ima 19 poena prednosti u odnosu na drugolpasirani AEK.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin

Slede Mađarska, Belorusija i Švajcarska, što možete videti i u priloženim tabelama.

Foto: Printskrin Foto: Printskrin
Foto: Printskrin Foto: Printskrin
Foto: Printskrin Foto: Printskrin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tnt

    12. februar 2016 | 15:59

    Pa kad Zvezdi nije niko do kolena..

  • Lovic g 8

    13. februar 2016 | 10:00

    Najdosadnija je upravo zbog loseg fudbala, tako da ovi englezi samo i stalno i o svemu lazu. Ja sam navijac CZ i volim kada vidim stanje na tabeli, ali fudbal nam je katastrofa.

  • Stefan

    13. februar 2016 | 08:23

    Ove godine smo u Srbiji posle ko zna koliko godina videli dosta lepih golova,asistencija itd tako da je ovo jedna od najatraktivnijih sezona od kako smo se osamostalili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA