MEDALJA OSTAJE SAN ZA SRBIJU: Težak poraz srpskih futsalera od Kazahstana (FOTO) (VIDEO)

Orlovi bili bolji rival sve do 20. minuta, ali se Kazahstan na kraju radovao - 5:2

  • 56

Futsal reprezentacija Srbije nije uspela da osvoji bronzanu medalju na EP u fustalu pošto su u meču za treće mesto ubedljivo poraženi od Kazahstana rezultatom 5:2 (1:0).

SRBIJA - KAZAHSTAN (0:1) 2:5

(Rakić 37, Rajčević 40 - Daglas 20, 31, 34, Žamankulov 22, Igita 32)

Nesrećno, reklo bi se! Jer dva gola koje je Aksentijević primio verovatno nikada ranije nije u karijeri. U oba slučaja lopta mu se odbila od noge i prošla kroz njih.

Prvi je delo Daglasa na 17 sekundi pre kraja poluvremena, drugi je postigao Žamankulov na samom početku drugog dela. I upravo su ti momenti sasekli krila Orlovima koji su do kraja primili još tri komada.

Daglas je bio junak utakmice sa tri gola (dva je postigao u drugom poluvremenu), dok se u listu strelaca upisao i golman Igita koji je možda i najzaslužniji što Srbija u prvih 20 minuta nije povela.

Čast Srbije sačuvali su Stefan Rakić, naš najmlađi reprezentativac, golom u 37. minutu i Slobodan Rajčević u 40. minutu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Poraz jeste bolan, ali ne bi trebalo žaliti. Plasmanom u polufinale ostvaren je istorijski uspeh koji bi mogao da preporodi srpski futsal. To su i navijači u Areni poručili našim momcima razvijanjem velikog transparenta.

- Ovo je bila najteža utakmica za nas. Platili smo danak teškom meču sa Rusima, dok su Kazahstanci bili bolji danas. Hvala mojim momcima i divnoj publici za najlepših 10 dana u mom životu - rekao je Perić posle meča.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

S druge strane, Kazahstan je reprezentacija koja je izbacila evropskog šampiona Italiju u četvrtfinalu i reprezentacija u kojoj igarju igrači iz dva kluba - Kairata i Astane. Podsetimo, to su timovi koji su u samom vrhu evropskog futsala.

>>> Trubači u Areni zagrevaju atmosferu pred meč za bronzu na EP! (VIDEO)

Vredi pomenuti i to da je Srbija odigrala pet mečeva na EP. Pali su Slovenci (5:1) i Portugalci (3:1) u grupi, zatim Ukrajina (2:1), a onda i poraz od Rusije (3:2) i sada Kazahstana.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Kazahstan je prvi i zapretio na ovoj utakmici pošto je Leo pogodio stativu, ali je zatim usledio kontraudar našeg tima. Nekoliko sjajnih prilika za srpske futsalere i pravo je čudo što na semaforu nije stajalo 3:0 za Orlove posle 10 minuta.

Za to je ''kriv'' i gostujući golman Igita koji je u nekoliko navrata sjajno ragovao. Ređale su se prilike, Rakića, Rajčevića, Perića, Kocića...čak je i golman Aksentijević bio blizu gola. Tempo igre je opao u finišu prvog poluvrmeena, a Kazahstan je ni iz čega poveo.

Do kraja je ostalo još 17 sekundi kada je Daglas šutirao i postigao krajnje čudan gol. Lopta je prošla kroz noge Aksentijeviću...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Samo što je počelo drugo poluvreme, Kazahstan je poveo sa 2:0. Igrao se 22. minut kada je njihov najbolji igrač Žamankulov postigao gol. Iskosa sa leve strane, ponovo kroz noge Aksentijevića. Tačnije, lopta se odbila od njegove noge i otišla u gol.

Ali, zato je u 29. minutu fenomenalno reagovao i odbranio zicer kazahstanskom futsaleru. Dva minuta kasnije, ništa nije mogao. Daglas je probio po desnoj strani i matirao Aksentijevića po zemlji. Selektor Kovačević je zatražio tajm-aut i zaigraos a golmanom igračem što je Igita kaznio i upisao se u strelce.

U tom 33. minutu bilo je jasno da je sve gotovo, a pogotovo posle petog gola koji je Daglas postigao u 34. minutu. Da ne doživimo drugi najveći poraz u istoriji na EP pobrinuli su se Rakić i Rajčević golovima u 37. i 40. minutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    13. februar 2016 | 19:47

    Биће боље, за сада немамо квалитет па ви лупајте минус слободно.

  • Zoran 021980

    13. februar 2016 | 19:10

    E moj Aksentijeviću,paljevino!šta će ti rukavice?

  • Doktor PFK

    13. februar 2016 | 20:09

    Bravo momci sjajni ste bili,na pocetku mislio sam da grupu necemo proci ali svaka cast polufinale EP nije mala stvar.Cestitam,srecno u karijerama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA