PONOSI SE SRPSKIM POREKLOM: On brani za Ameriku, ali nosi četiri "S" na kacigi! (FOTO)

Upoznajte Aleksandra Aleksa Nedeljkovića koji ne zaboravlja svoje korene, iako je rođen u Ohaju

  • 17
Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Nije Milan Lučić jedini koji "preko bare" pravi karijeru u hokeju. Tu je i Aleksandra Aleks Nedeljković, koji igra golmana i član je juniorske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država.

Momak iz Ohaja brani za kanadski tim Nijagara Ajsdogs, a svoje poreklo iz Srbije ponosno ističe  - na kacigi se nalaze prepoznatljiva četiri "S".

- Iako sam rođen u Americi, znam ko sam i šta sam. Ponosim se svojim poreklom. Roditelji mog oca su iz okoline Ljubovije. Tamo imam rođake - rekao je Nedeljković u intervjuu za "Kurir", i dodaje da mu stari srpski grb donosi sreću na utakmicama.

- Rođen sam na Božić, sedmog januara 1996. godine, što je po meni dobar znak. Slavim Svetog Nikolu i poštujem našu tradiciju - dodaje mladi hokejaš, koji kroz smeh dodaje da bolje razume nego što priča srpski jezik, ali se trudi.

Poslednji put je u Srbiji bio kao dete i obećava da će opet doći kad bude imao dužu pauzu. Otac mu je veliki navijač Partizana, pa je i on više naklonjen crno-belim bojama.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News
Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA