Stotine baklji i jedan gol! Prvi poraz Olimpijakosa, posle isključenja Milivojevića (VIDEO)

AEK u gradskom derbiju minimalcem pobedio vodeći tim šampionata

  • 0

Posle nekoliko godina pauze, AEK je u prvenstvu dočekao Olimpijakos, a atinski derbi je odlučio crveni karton Luke Milivojevića i penal za crno-žute u 79. minutu.

Prvi poraz Olimpijakosa, tek u 22. kolu grčkog šampionata došao je sa bele tačke kojoj je prethodilo igranje rukom bivšeg Zvezdinog igrača i onda gol posle odbranjenog penala golmana tima iz Pireja. Ronald Vargas je ispratio promašaj Dijega Buononotea sa 11 metra i doneo konačnih 1:0.

Luka Milivojević je zbog drugog žutog kartona isključen, a s obzirom da je još od 47. minuta gostujući tim bio i bez Alberta Botije, koji je zbog faula kao poslednji igrač odbrane dobio direktan crveni, jasno je da tim iz Pireja u finišu nije imao snage, a ni dovoljan broj igrača da izbegne poraz na Olimpijskom stadionu.

Bila je ovo prva pobeda AEK-a nad Olimpijakosom, još od sezone 2010/2011.

Na tabeli grčkog šampionata Olimpijakos ima 61 bod i praktično osiguranu titulu. "Prate" ga AEK (45), Panatinaikos (41) i Panionios (35)...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA