Sastavite Zvezdinih i Partizanovih 11 za proleće i 150. Večiti derbi!

Da lis e slažete sa izborom Miodraga Grofa Božovića i Ivana Tomića oko startnih 11 koji bi trebalo da zaigraju za vikend i šta biste promenili da možete?

  • 68

Početak prolećnog dela Super lige, odnosno 20. februar, se polako približava i verujemo da većina ljubitelja fudbala jedva čeka da se lopta zakotrlja i na našim terenima.

Čekaju to i fudbaleri koji su izašli iz teških i napornih priprema i, kako sami kažu, spremni su za nastavak takmičenja. Bez obzira što prvenstvo počinje za vikend, nema sumnje da su sve oči uprte u 150. večiti derbi koji je na programu 27. februara.

Lider SL, Crvena zvezda, na prolećnoj premijeri dočekuje Mladost iz Lučana na svom terenu. Crveno-beli nisu preterano menjali tim ove zime. Jesu prodali Grujića, ali će mladi vezista ostati na Marakani do leta. Prodali su i Jovića, međutim, Luka nije bio član prvih 11.

A tamo će se protiv Lučana najverovatnije naći uigrana ekipa iz prvog dela sezone, ne računajući i Vukašina Jovanovića koji je otputovao u Rusiju na potpis ugovora sa Zenitom.

- Nemam dilemu ko će započeti narednog vikenda. Edsonu je potrebno još vremena da stekne kondiciju, ali mislim da smo doveli dobrog igrača. Le Talek praktično može da trči neograničeno dugo, i vrlo brzo će i on biti potpuno spreman - rekao je Miodrag Grof Božović pred kraj priprema na Kipru.

Foto: crvenazvezdafk Foto: crvenazvezdafk

Upravo će Demijen Le Talek biti na novina u startnih 11 Zvezde na početku drugog dela šampionata. Mesto među stativama rezervisano je za Damira Kahrimana, odbrana će biti jača za Edsona, ali se očekuje da Pavićević bude partner Lukoviću, Donald i Grujić će braniti sredinu terena sa Le Talekom, dok će najveća pretnja po protivničke golmane, standardno, biti trio Katai - Srnić - Vieira.

Postava Zvezde protiv Mladosti iz Lučana trebalo bi da izgleda ovako: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Le Talek, Donald, Grujić, Katai, Srnić i Vieira. Skoro identična ekipa kao ona koja je jesenji deo završila u Ivanjici. Tada je Ristić zamenio Donalda samo na tom meču, dok je u prvih 11 bio Plavšić kog će sada zameniti Le Talek.

S druge strane, navijači Partizana teško da će i ''prepoznati'' ekipu. Za razliku od poslednjeg meča u decembru protiv Borca, crno-beli će za prolećnu premijeru protiv OFK Beograda promeniti čak šestoricu startera.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Tu, pre svega, neće biti štoperskog tandema Fabrisio - Ćirković, kao ni levog beka Lekovića. Andrija Živković će verovatno najviše nedostajati, Babović je takođe napustio klub, dok Alen Stevanović neće igrati zbog suspenzije. Kao i novajlija Everton, koji suspenziju nosi iz Sent Galena.

- Želimo da budemo ofanzivni, međutim, ako je potrebno, branićemo se sa 11 igrača. Napadaćemo sa šest, sedam. Ima pozicija gde sam u dilemi, ali ne bih ulazio u pojedinačne analize. Apsolutno ništa nije gotovo - rekao je Ivan Tomić nedavno.

Tomić je već ranije istakao da će Kljajić dobiti prednost ispred Bojana Šaranova, kao i Bandalovski ispred Vulićevića. Upravo zbog toga što mu Tomić veruje, Bandalovski je produžio ugovor do 2017. godine. Živkovića će na krilu zameniti Mihajlović, a Fofana uskače umesto Stevanovića.

Postava Partizana protiv OFK Beograda trebalo bi da izgleda ovako: Kljajić, Bandalovski, Jovanović, Gogua, Subić, Lukić, Brašanac, Saša Ilić, Mihajlović, Fofana i Božinov. Samo Kljajić, Bandalovski, Lukić, Brašanac i Božinov su bili u startnih 11 u decembru protiv Borca.

Ovo je predikcija nekih očekivanih postava, a kojih 11 Zvezde i Partizana biste vi izveli na teren protiv Mladosti i OFK Beograda. Takođe, kako bi, po vama, trebalo da izgledaju postave crveno i crno-belih u 150. večitom derbiju?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tetak

    17. februar 2016 | 16:51

    Kahriman; Petković, Edson, Luković, Ibanjez; Donald, Le Talek; Srnić, Katai, Grujić; Vieira

  • partizaИ ponos hrvatske

    17. februar 2016 | 18:59

    Franjo Glazer na golu, Miroslav Brozović, Bruno Belin, Florijan Matekalo, Zvonko Strnad, Zlatko Čajkovski, Vladimir Firm, Drago Hmelina, Branko Zebec, Franjo Rupnik, Stjepan Bobek

  • Milos

    17. februar 2016 | 18:02

    Ljudi a gdje vam je Plavsic, pa on je jedan od boljih igraca u Zvezdi?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA