Uništićete Formulu 1, ostaviće nas navijači! Kuknjava Fetela uoči nove sezone!

Nemački vozač ogorčen zbog dominacije Mercedesa

  • 3

Snaga rivala mu je najveći problem. Iako je svojevremeno, vozivši za Red Bul imao ubedljivu najjaču mašinu zbog koje je suvereno i osvajao titule, danas, četvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel šalje alarmantnu poruku čelnicima najbržeg cirkusa na svetu.

Dominacija Luisa Hamiltona i Mercedesa se ne pamtu u F1. Trijumfovali su na 32 od 28 poslednjih trka i to je baš alarmantno. Naročito za nemačkog vozača koji je bez titule prvaka sveta od 2013. godine.

>>> DELUJE MOĆNO: Poslušajte novi zvuk Ferarija za sledeću sezonu (VIDEO)

- Sport bi trebalo da bude u centru pažnju, odnosno najbrži vozač - rekao je Sebastijan Fetel istakavši da publika sve manje ima priliku da se identifikuje sa bolidima F1, jer prepoznatljivog zvuka skoro, pa i nema više.

Nemac, trenutno najplaćeniji vozač (30 miliona dolara samo po ugovora ima za ovu sezonu) je ogorčen, reklo bi se.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Dominacija Mercedesa poslednje dve godine je udaljilo dosta navijača od našeg sporta. Plus, nova pravila nas fokusiraju na detalje. Moramo da budemo pažljivi, da u budućnosti ne izgubimo naš sport iz sopstvenih ruku - rekao je Fetel koji će i naredne sezone u Ferariju pokušati da se primakne šampionskoj tituli, koja je u ovom trenutku, vrlo, vrlo daleko.

Formula 1 od 2014. godine ima efikasnije, ali hibridne i tiše motore, što već dve godine izaziva veliku debatu među vozačima. Fetel je jedan od onih kojima najviše smeta.

KVOTE ZA ŠAMPIONA 2016 (prva trka 20. marta).

Luis Hamilton 1,62

Niko Rozberg 3,75

Sebastijan Fetel 4,50

Fernando Alondo 21,00

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    16. februar 2016 | 17:06

    A za ostale nevaze ta ista pravila?

  • Gorcilo

    16. februar 2016 | 19:31

    Jest zimi ku... Dok si ti 4 godine za redom bio prvak i dominantan tad ti nije bilo lose smr... jedan ljigavi. Alonso je bog.

  • Vratite

    18. februar 2016 | 10:48

    V10 motore,većina najbržih krugova je iz tog perioda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA