Najskuplji Hrvat u srpskoj košarci: Mega potrošila neverovatan novac na Zupca! (VIDEO)

Srpski klub izdvojio veliku sumu novca za supertalentovanog centra

  • 5

Novo pojačanje Mege Ivica Zubac odradio je prvi trening sa novim saigračima. 

Hrvatski košarkaš (19, 215 cm) je bio predmet pravne zavrzlame u svojoj zemlji, jer mu nije bilo dozvoljeno da zaigra za Cedevitu u koju je prešao iz Cibone, da bi se na kraju vratio među Cibose kada su mu Zagrepčani isplatili zaostale plate.

>>> POSVAĐAO ZAGREB, STIGAO U BEOGRAD: Hrvatski centar novi igrač Mega Leksa!

Međutim, njegova želja je bila da karijeru gradi na nekom drugom mestu, pa se odlučio za Megu, klub čiji je vlasnik menadžer igrača -Miodrag Ražnatović.

Hrvatski mediji pišu da je Mega platila Ciboni blizu 500.000 dolara za supertalentovanog igrača.

- Visina odštete je poslovna tajna, ali reč je o puno većem iznosu od onoga što smo tražili od Cedevite, koja je imala popust - rekao je predsednik zgrebačkog kluba Aco Petrović.

Foto: bcmegabasket.net Foto: bcmegabasket.net

Budući da je od Cedevite Petrović navodno tražio 400.000 dolara, za pretpostaviti je da će Cibona zaraditi više od pola miliona, tvrde Hrvati.

Cedevita je, dakle, ostala "kratkih" rukava, Cibona je dobila novac, a čini se da se ovakvim epilogom najzadovoljniji Zubac, što i potvrđuju njegove reči, nakon što je odradio trening sa novim saigračima.

- Nemam dilemu da je Mega u ovom trenutku najbolje rešenje za mene, kada mi je pravnim putem onemogućeno da nastupam za Cedevitu u Evroligi. Došao sam u klub koji iz sezone u sezonu raste i afirmiše veliki broj igrača. Za svakog mladog košarkaša je privilegija da bude deo Mega Leksa. U Megi imam vrhunske uslove za rad, a to je upravo ono što mi treba - rekao je Zubac za klupski sajt.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA