Bilić vodi Hrvate na "Evro", a Štimac ih dovodi na "Marakanu"

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije objavio širi spisak za EP, nagovestivši da posle šampionata nakon šest godina odlazi sa tog mesta

  • 0

Selektor hrvatske fudbalske reprezentacije Slaven Bilić (43) objavio je širi sastav sa 27 igrača koji konkurišu za Evropsko prvenstvo (8. jun - 1. jul), a koji će 28. maja da skrati na 23 imena, što će biti konačni tim. To će biti Bilićev poslednji "izbornički" posao, jer se, gotovo da je izvesno, posle šest godina povlači sa selektorskog mesta.

Najozbiljniji kandidat da ga nasledi jeste Igor Štimac (44), njegov saigrač iz Hajduka, kada su obojica završavali karijeru početkom prošle decenije, kao i saigrač i iz one proslavljene selekcije hrvatskog fudbala, koja je bila treća na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998.

To znači da bi Štimac trebalo da predvodi reprezentaciju u okršajima sa Srbijom u kvalifikacijama za mundijal u Brazilu 2014. Prvi međusobni susret u grupi je 22. marta sledeće godine, a Srbija je domaćin 6. septembra. Kvalifikacije, inače, počinju u septembru ove godine.

Štimac, tada igrač engleskog Derbija, bio je učesnik prvog od jedina dva prethodna okršaja naše reprezentacije, tada pod imenom Jugoslavija, i Hrvatske. Igrao je na "Marakani" u avgustu 1999, kada je susret u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2000. završen bez golova.

Bilić je pozvao sledeće igrače, od kojih će većina biti u kombinaciji i za susrete sa Srbijom:

Golmani: Pletikosa, Subašić, Kelava, Blažević.

Odbrana: Buljat, Vida, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Vrsaljko, Šildenfeld, Strinić, Pranjić.

Vezni red: Srna, Dujmović, Vukojević, Rakitić, Modrić, Perišić, Kranjčar, Badelj, Iličević.

Napad: Olić, Jelavić, Mandžukić, Eduardo, Kalinić.

Hrvati su u grupi sa evropskim prvacima Špancima, Italijanima i Ircima. Ta grupa igra u Poljskoj (Poznanj, Gdanjsk), a dva najbolja tima idu u četvrtfinale koje bi igrali ili na Olimpijskom stadionu u Kijevu ili na "Donbas areni" u Donjesku, gde je domaćin Šahtjor.

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA