BOŽINOV MISLIMA VEĆ NA DERBIJU: Da zgazimo Zvezdu na našem stadionu!

Bugarski fudbaler ističe da, iako je stranac, zna šta nose utakmice sa najvećim rivalom i da nema epitet koja bilo koja druga

  • 32
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Fudbaler Partizana Valeri Božinov mislima je već u 150. večitom derbiju, poručivši da bi pobeda nad Crvenom zvezdom donela ekipi samopouzdanje i donekle zalečila rane u prvenstvu i Evropi.

- Prvu utakmicu smo izgubili na Marakani, ali sada želimo da damo maksimum kako bismo trijumfovali. Poznato je u kakvoj smo situaciji i kakvo je stanje na tabeli. Eliminisani smo iz Lige Evrope, nismo dobri ni u Superligi, ali ostaje nam da dobijemo derbi. Ako nadigramo Crvenu zvezdu to će uticati na drugačiju atmosferu i samopouzdanje -rekao je Božinov novinarima u SC Teleoptik.

Bugarski fudbaler ističe da, iako je stranac, zna šta nose utakmice sa najvećim rivalom i da nema epitet koja bilo koja druga.

>>> Božinov: Kakva Soraja, samo Partizan u srcu! (VIDEO)

- Znam šta znači derbi, pre toga sam gledao i čitao o njemu, dosta toga sam znao i kada mi je bivši igrač Partizana Ivan Ivanov pričao o tome. Pravi osećaj derbija je kada si na terenu, na kojem moraš da ostaviš sve što imaš i pokažeš navijačima da želiš pobedu -naveo je prvi strelac crno-belih.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Prema njegovim rečima normalno je da postoji tenzija uoči večitog derbija, ali će kao jedan od najiskusnijig pokušati da je niveliše.

- To je meč u kojem ima više adrenalina i emocija, to je normalno jer nije kao svaki drugi. Saša Ilić, Jovanović, Vulićević i ja kao najiskusniji igrači stalno pričamo i daćemo sve od sebe. Ne želimo da pričamo van terena i trošimo energiju.

Božinov ističe da nije pratio partije Crvene zvezde na pripremama, ali da je upoznat sa dolascima novajlija.

>>> Sastavite Zvezdinih i Partizanovih 11 za proleće i 150. Večiti derbi!

- Nisam, ali normalno da sam čuo koga su doveli. Imamo stručni štab koji analizira te stvari. Tražićemo da pritisnemo protivnika jer igramo na našem stadionu i zgazimo Zvezdu. Biće teško i neophodna nam pobeda - izjavio je Božinov, ali i dodao:

- Prvo moramo da osvojimo tri boda protiv OFK Beograda, iako se već priča o derbiju. Biće teško na Vračaru - zaključio je on.

Partizan drugi deo sezone u Superlige startuje u nedelju protiv OFK Beograda u gostima, dok narednog vikenda u Humskoj dočekuje Crvenu zvezdu.

Sve o predstojećem 150. Večitom derbiju čitajte >>> OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Timocanin

    18. februar 2016 | 19:29

    Ovaj isti je komentarisao da Partizan moze da stigne Zvezdu kada je bilo negde 20 bodova prednosti . Neverovatan mladic sa duhovitim komentarima .

  • Звезда

    18. februar 2016 | 19:24

    Како му Азиз распирује машту. Баш му је бујна.

  • Semajlirane pufne

    18. februar 2016 | 19:23

    Haha dečko tebi nije dobro...zgaziti je teška reč

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA