Bobi među boljima u teškom porazu Sparsa: Navijači kritikuju Popoviča što ga drži na klupi! (VIDEO)

Klipersi na svom terenu ubedljivo savladali San Antonio, za koji je Marjanović pružio odličnu partiju proporcionalno minutaži na parketu

  • 0

Posle nekoliko dana pauze zbog Ol star vikenda u Torontu, utakmice NBA lige su ponovo bile na programu. U noći između četvrtka i petka odigrano ih je tri, a na parketu je od srpskih košarkaša bio Boban Marjanović, čiji je San Antonio doživeo poraz u Los Anđelesu od Klipersa (105:86).

>>> Bobi snimio svoju prvu reklamu u Americi! Njegova gluma je urnebesna! (VIDEO)

Takođe, posle duže pauze zbog povrede, na parketu je u dresu San Antonija ponovo bio i Tim Dankan. To je donekle i redukovalo minutažu Bobiju, koji je na parketu proveo 9 minuta i za to vreme postigao 6 poena i imao 3 skoka i asistenciju. Posebno treba istaći da je Bobi imao najveći +/- indeks u redovima Sparsa, koji je iznosio čak +12. Samo su Srbin, Dejvid Vest, Peti Mils bili u plusu u toj kategoriji, dok su svi ostali bili u debelom minusu.

To su primetili i navijači Sparsa, koji se na forumu bune zbog male minutaže za Bobija, iako je sa njim na parketu San Antonio smanjio prednost Klipersa tokom treće četvrtine i odlično se nosio sa jednim od najjačih centara NBA lige - De Andreom Džordanom. Pitaju se zašto je Bobi vraćen na klupu iako je njihov tim tada najbolje igrao.

>>> Amerikanci tvrde: Bobi može da bude najbolji u istoriji NBA! (VIDEO) (FOTO)

Ipak, u poslednjoj deonici je ponovo zakucan za klupu sve dok se Klipersi nisu previše odvojili i obezbedili pobedu. Pred kraj je ponovo bio na parketu, i jednom lepo pogodio, ali kod jedne sjajne akcije Pola i De Andre Džordana nije uspeo da spreči centra Klipersa da poentira posle alej-upa.

Dankan se nije proslavio u svojoj povratničkoj utakmici, pošto je za 20 minuta u igri postigao svega 2 poena. I ostatak tima San Antonija je odigrao veoma lošu partiju. Samo su Parker (14), Vest (12) i Oldridž (10) bili dvocifreni, ali su, izuzev Vesta, imali očajne procente šuta.

Kliperse je predvodio sjajni Kris Pol, koji je imao 28 poena i 12 asistencija. Džamal Kraford je dodeo 19 poena, a Džej Džej Redik 17.

Drugi derbi večeri odigran je u Klivlendu, gde su Kavalirsi savladali Čikago Bulse sa 106:95. Predvodio ih je Lebron Džejms, koji je bio na granici trip-dabla (25 poena i po 9 skokova i asistencija). Sjajan učinak Klivlendove ''velike trojke'' upotpunili su Kajri Irving sa 19 poena i Kevin Lav sa 15 poena i 15 skokova.

U redovima Bulsa najbolji je bio Derik Rouz sa 28 poena, ali je njegova ekipa na šest od sedam utakmica ove sezone kada je on premašivao 25+ poena doživela poraz. Razlog leži u malo raspoloženih saigrača, gde se još izdvaja Pau Gasol sa 14 poena i 9 skokova.

Vašington je na svom parketu savladao Jutu sa 103:89 i tako upotpunio perfektno veče domaćina. Džon Vol sa 17 poena i 11 asistencija i Marsin Gortat sa 22 poena i 10 skokova bili su najzaslužniji za trijumf Vizardsa, dok se kod Džezera istakao Gordon Hejford sa 19 poena.

Rezultati:

Klivlend - Čikago 106:95

Vašington - Juta 103:89

LA Klipers 105:86

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA