Le Talek i Vieira za 20. Zvezdinu pobedu u nizu! (VIDEO)

Lučanci pružili žestok otpor lideru na Marakani

  • 65

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su tamo gde su stali prošle godine.

U prvom kolu "prolećnog" dela sezone crveno-beli su savladali Mladost rezultatom 2:1 i tako upisali 20. uzastopnu pobedu u šampionatu, ujedno napravili sjajnu uvertiru pred ono što ih čeka u narednom kolu - derbi u Humskoj!

>>> Pogledajte prvi Le Talekov gol u Zvezdinom dresu! (VIDEO)

Strelci za Zvezdu protiv odličnih Lučanaca bili su Le Talek, na debiju za tim Miodraga Božovića, i najbolji igrač utakmice Portugalac Vieira.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Jedini gol za goste postigao je bivši igrač Zvezde Stevan Luković.

Vieiri je to bio 15. gol ove sezone, i zaslužio je da ga postigne, budući da je odradio veliki posao u navali, konstantno je vršio pritisak na poslednju liniju gostiju za koju je bio prava napast. U prvom poluvremenu nije iskoristio tri solidne šanse, da bi u nastavku izrastao u junaka meča, i to samo minut posle izjednačujućeg gola Mladosti.

>>> DELIJE JEDVA DOČEKALE: Pogledajte kako su prekinule utakmicu (VIDEO)

Vredi pomenuti da ga je u toj situaciji Luis Ibanjez doslovce "spojio" sa golom perfektnim centaršutem.

Božović je u startnu postavu uvrstio dvojcu novajlija: Edsona i Le Taleka, bio je tu i vrlo sigurni Donald, dok je Grujić dobio novu ulogu - ispred dvojice zadnjih veznih.

I Edson i Le Talek potvrdili su da poseduju kvalitete koji su ih preporučili vođstvu kluba sa Marakane, mada Mladost nije protivnik koji bi mogao da posluži da se izmeri njihov potencijal.

Fraza da je Zvezdi "prvo kolo uvek najteže" potvrdila se i u ovom slučaju. Lider se namerio na veoma raspoložene goste čiji najveći kvalitet, igra u tranziciji, dolazi do izražaja kada se brane, pa je malo nedostajalo da se iz Beograda vrate pevajući - možda i sa "celim plenom".

Da je Vajan u prvom poluvremenu bio precizniji pred Kahrimanom, a Jovanović na ziceru u drugom poluvremenu, Zvezdina prolećna premijera sigurno ne bi imala pobedničku notu. Ovako, uz dozu sreće, a ona se u subotu zvala Kahriman, igrači domaćeg tima ispunili su primarni zadatak.

Posebne redove ovde zaslužuje Veira. Omaleni Portugalac je svojom borbenođću, upornošću i velikom željom dizao adrenalin saigračima, koji su ga u dobroj meri ispratili, ali dugo nisu imali prave ideje u zoni oko šesnaesterca Mladosti.

Foto: crvenazvezdafk.com Foto: crvenazvezdafk.com

Tek kada je na centaršut Petkovića Le Talek vrlo lukavim trzajem glavom razbio defanzivni blok gostiju, igra se rasplamsala i crveno-beli su došli do svoje prepoznatljive igre.

Ipak, Mladost je reputaciju neugodnog gosta (pet pobeda van lučana ove sezone, od sedam ukupno) potvrdila nedugo posle vođstva Zvezde izuzetnim golom nekadašnjeg igrača Zvezde Lukovića čiji je potez ujedno bio i najlepši na utakmici, kada je sa dvadesetak metara pogodio "malu mrežu" Kahrimanovog gola.

Srećom po 15.000 navijača na Marakani, Vieira je imao "poslednju reč", pa su crveno-beli teško, ali ipak na kraju zasluženo upisali nove bodove u rekordnom nizu kome se ne nazire kraj, a koji će biti na najvećem ispitu naredne nedelje u Humskoj.

Božović međutim ne može da bude potpuno ispunjen zadovoljstvom, jer su se u finišu meča povredili Petković i Plavšić, a vreme će pokazati da li su u pitanju povrede koje iziskuju duže mirovanje.

CRVENA ZVEZDA - MLADOST LUČANI 2:1 (0:0)

Crvena zvezda: Kahriman - Petković (od 90. Pavićević), Edson, Luković, Ibanjez - Le Talek, Donald – Srnić (od 65. Plavšić), Grujić, Katai (od 80. Babunski) – Vijeira.

Mladost: Krznarić - Pešić, Živanović, Saničanin, Kitanovski - Luković, Stanojević (od 82. Živadinović) - Milosavljević, Gavrić, S. Jovanović – Vajan (od 74. Šarac).

Superliga, 23. kolo:

Petak

Čukarički – Metalac 1:1

(Mirosavljević 75 – Kaisedo 82)

Subota

Borac – Jagodina 3:0

(Soirović 7, Vujaklija 28, Zorić 83)

Crvena zvezda – Mladost 2:1

(Le Talek 72, Vieira 82 - Luković 81)

Rad – Novi Pazar 1:0

(protić 41)

Vojvodina – Spartak Subotica 1:1

(Meleg 66 - Šljivić 27)

Nedelja

Voždovac – Radnik 14.00

OFK Beograd – Partizan 14.00

Radnički Niš – Javor 14.00

TABELA: Crvena zvezda 65, Borac 40, Čukarički 38, Partizan 36, Vojvodina 36, Radnički Niš 32, Mladost 32, Javor 30, Voždovac 29, Radnik 27, Metalac 25, Novi Pazar 24, Rad 19, OFK Beograd 19, Jagodina 19, Spartak 16.

(Telelgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Semajlirane pufne

    20. februar 2016 | 16:34

    Meljiiiiiiii

  • Dr. za rock and roll

    20. februar 2016 | 18:24

    Zvezdaaaaaa!!

  • ja

    20. februar 2016 | 14:26

    E sad kad svi dizete zvezdu u nebesa e sad lepo napisite kako je moguce da u prvu postavu igraju 5 stranca???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA