Granitna Srbija najavila pohod na postolje

Na krilima sjajnog golmana Stanića i veoma jake odbrane "orlovi" najavili visoke domete na startu Evropskog prvenstva...

  • 0

Rukometna selekcija Srbije je pobedila na otvaranju Evropskog šampionata u našoj zemlji selekciju Poljske 22:18 (11:7) i na najbolji način započela 10. kontinentalni šampionat. U duelu sa direktnim rivalom za jedno od prva dva mesta u grupi, "orlovi" su delovali spremno, željni pobede i što je najvažnije oscilacije koje su nekako neizostavni deo početne faze svakog takmičenja uspeli da svedu na minimum.

Stanić i drugari

Proklinju Poljaci Darka Stanića i imaju razloga za to. Neverovatni golman Srbije imao je svoje veče, a kada je tako, retko ko uspe da se naigra protiv njegovog tima. Uz njega, ono što je velikom broju navijača u Pioniru ostalo u sećanju jeste granitna odbrana orlova, što Žarko Šešum reče "do granice nemogućeg".

Takvi su bili "orlovi". Do daske u odbrani, a u napadu se igralo na proverene strelce: Ilića i Vujina. Istina, uskočio je i vrlo dobri Ivan Nikčević, koji je golovima iz kontranapada pokazao da može i Srbija da deluje onako brzo i ubedljivo kao skandinavske ekipe.

Počelo je golovima krila i bekova Srbije i odbranama Stanića. Kada se prvi put razlika popela na četiri gola razlike za naš tim, ispostavilo se da za oslabljene Poljake spasa nema. Rezultat poluvremena (11:7), govori sve. Srbija je briljirala u odbrani, a u napadu je bila bolja od rivala.

Taktika da se od početka nastavka krene u juriš isplatila se. Očas posla je bilo plus osam za Srbiju, u 45. minutu i solidno bučni poljski navijači su posedali, videvši da nihovi miljenici ne mogu ništa protiv raspoloženog domaćina.

Protiv Danske u istom ritmu

Ostaje zamerka "orlovima" za opuštanje u finišu, ali trebalo bi biti realan pa reći da je njima najvažnije bilo da pobede. Kada su deset minuta pre kraja uvideli da osvajaju prve bodove, toliko željene spustili su gas. Nadamo se da će ga dati u utorak kada protiv Danske pobedom mogu da obezbede prvo mesto pred narednu fazu. Još je rano, tačno je, ali miriše na dobro...

Poljska: Jaška 1, Lijevski 2, Kučinski 1, Tkačik 1, Bilecki 4, Visnijevski 1, Vihari 9 odbrana 9, B. Jurecki, M. Jurecki 3, Višomirski 1 odbrana, Tlučinski 2, Jurkijevič 1, Sipržak 1, Kviatkovski, Zaremba 1, Orzehovski

Srbija: Marjanac 1 odbrana, Šešum 1, Vujin 6, Nikčević 6, Manojlović, Toskić, Stanić 13, Ilić 4, Marković, Prodanović 3, Stojković, Kostadinović, Beljanski, Vučković 1, Čutura 1, Stanković.

(telegraf/s.m.)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA