Neverovatan propust: U Zvezdinom albumu prekrstili Rajka Mitića! (FOTO)

Neverovatno, ali prezime prve Zvezdine zvezde i čoveka po kome je stadion crveno-belih dobio ime, pogrešno je napisano u albumu ''Nebo se otvorilo''

  • 48

Zvezdin album, koji je plasiran u javnosti protekle nedelje navijači crveno-belih su dugo čekali. Album je osmišljen kao specifična monografija i rekapitulacija čitave bogate istorije kluba iz Ljutice Bogdana 1a.

U njemu je poseban odeljak namenjen najvećim legendama kluba - Zvezdinim zvezdama, i svaka od njih pet ima zlatnu sličicu i poseban tekst u kome je kratka biografija.

>>> Ko će prvi izvući sličicu Vladimira Stojkovića u Zvezdinom albumu? (FOTO)

Međutim, navijači su na svom forumu, u diskusiji koja se povela o albumu sa sličicama, primetili da u njemu ima mnogo grešaka. Jedna od najvećih jeste da je pogrešno napisano ime prve Zvezdine zvezde i čoveka po kome stadion crveno-belih nosi ime. Umesto Rajko Mitić, u albumu piše Rajko MitiĐ.

Takođe je na istoj strani za sve igrače iz te generacije umesto slova ''Ć'' na kraju svakog prezimena je slovo ''Đ''.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Takođe, negoduje se i zbog mnogih grešaka u odeljku o navijačima, gde je u nekim rečima pomešano latinićno i ćirilično.

Kao lektor je na kraju albuma potpisan Aleksandar Janković, a pitanje je da li će marketing Zvezde posle negodovanja navijača zbog slovnih grešaka povući postojeću verziju albuma iz prodaje i izmeniti uočene propuste.

Rajko Mitić je prva Zvezdina zvezda. Dres crveno-belih nosio je od osnivanja kluba 1945. godine, pa sve do 1958. godine. Osvojio je pet šampionskih titula sa Zvezdom, a pehar Kupa je podigao četiri puta. Na 572 utakmice postigao je 262 gola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Capo

    23. februar 2016 | 15:42

    A ŠTO PARTIZAN NE NAPRAVI ALBUM,POŠTO VIDIM DA SE GROBARIMA SVIĐA? IMAM JA PREDLOG ZA NAZIV, NEKA BUDE "RAKA SE OTVORILA" ;)

  • Bohemian rhapsody

    23. februar 2016 | 14:58

    Zvezdasi nepismeni. Nista novo. Zna se kome pank bend svira na proslavi titule, a komeAca Lukas

  • Grobari Bor

    23. februar 2016 | 14:43

    Sa vama uvek komedija,jos vam stadion nosi ime po igracu koji je igrao kod nas. Smehotres ,u grbu petokraka a nazivate se cetnicima i delijama(turski kočijaši),stvarno imate krizu identiteta,jos navijate i za Fmp. Ko ste vi uopste,a da Krcunovci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA