LIGA ŠAMPIONA: Mesi oborio Čeha i Arsenal, Juve izvukao remi protiv Bajerna (VIDEO)

Fantastično fudbalsko veče u Londonu i Torinu u okviru osmine finala Lige šampiona

  • 13

Juventus je uspeo da od zaostatka 0:2 stigne do 2:2 i održi šansu za revanš protiv Bajerna u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok je Barselona predovođena sjajnim Lionelom Mesijem, dvostrukim strelcem u Londonu, pokazala da je i dalje nezaustavljiva, iako je Arsenal zadavao muke na "Emirejtsu".

Argentinac je uspeo da savlada golmana Petra Čeha, i to u sedmom meču u kom se njih dvojica susreću, a na ovaj način je Barsin as stigao do osmog gola protiv "tobdžija" u karijeri.

Revanš u Minhenu, odnosno u Barseloni na programu su za dve nedelje.

Arsenal - Barselona 0:2

(Mesi 71, 83 penal)

ARSENAL: Čeh, Belerin, Mertezaker, Košćelni (od 82. Flamini), Monreal, Kokelan, Remzi, Okslejd-Čemberlen (od 50. Volkot), Ozil, Sančez, Žiru (od 72 Velbek).

BARSELONA: Ter Štegen, Alves, Pike, Maskerano, Alba, Rakitić, Buskets, Inijesta, Mesi, Suarez, Nejmar.

U prvom poluvremenu je Arsenal krenuo ofanzivno ka golu protivnika, a onda je taj pritisak opadao kako je odmicalo poluvreme.

Fokus igre se premestio na odbranu gola, mada su domaći imali dve odlične prilike - u sedmom minutu je Ozil pronašao Sančeza u srcu kaznenog, ali ovaj nije dobro zahvatio loptu; još bolja je bila ona iz 22. minuta, kada je opet Ozil odložio loptu dok se stiskalo oko Barseloninog gola, a lopta je stigla do Čemberlena koji je šutirao pravo u Ter Štegena.

Posed lopte je polako prelazio na Barsinu stranicu, a Suarez je u završnici poluvremena propustio dve fantastične prilike - najpre na pas Mesija, a onda i Albe.

Opet je živnula atmosfera na "Emirejtsu" ali su Monreal i Žiru mogli i bolje da iskoriste svoje izgledne pozicije.

Barsa je nastavila sa pritiskom, i to je bilo nagrađeno prelepom "MSN" akcijom - Suarez je sa desne strane kroz noge Mertezakeru dodao loptu Nejmaru, koji je odložio loptu za Mesija, a ovaj je pogodio praznu mrežu nakon što se Čeh odložio.

Tačka na pobedu stavljena je kada je Mesi realzivao penal nakon Flaminijevog očajnog starta.

Juventus - Bajern 2:2

(Dibala 63, Sturaro 76 - Miler 43, Roben 55)

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

JUVENTUS: Bufon, Lihštajner, Barzalji, Bonući, Evra, Kvadrado, Kedira (od 69. Sturaro), Markizio (od 46. Ernanez), Pogba, Mandžukić, Dibala.

BAJERN: Nojer, Lam, Kimih, Alaba, Bernat (od 74. Benatia), Tiago, Roben, Vidal, Miller, Kosta, Levandovski.

Juventusovi navijači su spektakularnom koreografijom tražili da njihovi igrači budu heroji, ali posle uvodnih minuta je bilo jasno da će Bajern ipak imati inicijativu na terenu. U jednom momentu je 80 odsto vremena lopta bila u nogama gostiju.

Već u 16. minutu je trener Pep Gvardiola ostao u neverici kada je video da njegovi vrsni napadači propuštaju neverovatnu proliku - Levandovski je stigao do gola, i odlučio da uposli Milera na pet metara, ali on je tako traljavo zahvatio loptu koju je samo trebalo ćušnuti u mrežu, da je odbrana uspela da otkloni opasnost.

U 23. minutu stižemo do prvog spornog momenta - o ovom momentu Vidalove ruke i lopte se priča u kontekstu da je Juventus oštećen za penal.

Printskrin: Twitter/TransfersCalcio Printskrin: Twitter/TransfersCalcio

Deset minuta kasnije Miler ispravlja svoj kiks nakon što je Roben dobro centrirao sa desne strane, a Kosta je dočekao da je uputi usamljnenom Nemcu koji je savladao Bufona.

Vođstvo duplira Bajern već u 55. minutu - sudija nije okrakterisao start Levandovskog nad Bonućijem kao faul, pa je Poljak povukao kontru, i na strani našao Robena, koji je u prepoznatljivom stilu napravio sebi mesta za odličan šut.

Nije se predavao Juve - uspeo je Dibala da smanji na 2:1 u 63. minutu nakon šmekerske asistencije Mandžukića.

Samo pet minuta pošto je rezervista Sturaro zamenio Kediru uspeo je da postigne gol na dobru loptu Morate.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    23. februar 2016 | 22:54

    Izvukao ?? Pa juve mogao lagano do preokreta samo su takticki katastrofa poceli utakmicu i bili uplaseni.. bice to odlicna utakmica u Munhenu..

  • Messi

    23. februar 2016 | 23:41

    Barsa je Barsa , bas kidaju..

  • Филип

    23. februar 2016 | 22:42

    Steta za Arsenal dobro se drzao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA