Grujić: Lazar Marković je među najzaslužnijima za moj transfer u Liverpul

Talentovani vezista za Liverpul Eho govorio o detaljima pregovora sa Crvenima

  • 6

Srpski fudbaler Marko Grujić otkrio je da su menadžer Jirgen Klop i Lazar Marković najzaslužniji za njegov prelazak u Liverpul. Grujić je u januaru potpisao četvorogodišnji ugovor sa Liverpulom u transferu vrednom šest miliona evra, ali će do kraja sezone igrati na pozajmici u matičnoj Crvenoj zvezdi.

>>> Grujić otkrio kako će proslaviti ako da gol u derbiju! (VIDEO)

- Razgovarao sam sa Markovićem i rekao mi je dosta dobrih stvari o klubu, da dolazim u veliki tim, gde su pritisak i očekivanja veliki, kao i da su najbitnija prva tri meseca u Liverpulu. Moraću u tom periodu da se dokažem i uveren sam da će tako biti - rekao je Grujić za Liverpul Eho.

>>> KLOP NE DA LAZARA: Liverpul odbio 25 miliona evra od Fenera!

Jirgen Klop je inače odbio ponudu Fenerbahčea za Lazara Markovića u vrednosti od 25 miliona evra, pa će Grujić i on od leta zajedno igrati na Enfildu.

Foto: Profimedia/Zuma Press - News Foto: Profimedia/Zuma Press - News

Mladi vezista objasnio je kako je tekao njegov prvi razgovor sa Klopom.

- Sedeo sam kod kuće kada sam video poziv sa engleskog broja i potom čuo nemački naglasak. Pričao mi je kakve planove ima sa mnom i da me vidi na poziciji centralnog veznog, igrača "box-to-box". Najveća privilegija je kada te tako veliki trener zove i to je "zacementiralo" moju želju da odem u Liverpul. Jedini zahtev bio mi je da ne budem poslat na pozajmicu.

Grujić je priznao da je bio uplašen kada je došao prvi put u trening kamp Liverpula i upoznao se sa novim saigračima.

- Skoro sam se onesvestio od uzbuđenja, umalo mi srce nije stalo. Prišao sam i sve ih pozdravio. Zauvek ću zapamtiti taj trenutak. Impresionirao me je Dejan Lovren, veliki prijatelj Lazara Markovića, rečenicom da mi sa Balkana moramo da se držimo zajedno.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema njegovim rečima neophodno je da još fizički ojača kako bi spremniji dočekao jaka iskušenja u najjačoj ligi sveta.

- Liverpulovi igrači su fizički besprekorni, sa širokim ramenima i jakim nogama. U Liverpulu je sve na najvišem nivou, pre bih izabrao ovaj klub nego Real Madrid ili Barselonu. Volim Premijer ligu zbog energije i atmosfere na utakmicama - zaključio je Grujić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ds1989ri

    24. februar 2016 | 14:20

    Lovren je srbin!

  • топлистанадреалиста

    24. februar 2016 | 17:12

    И да заиграте обојица, ако бог да, да газите у тандему и узмете титулу.... и смакнете мрски манчестер у "кока колу", гдје им је и мјесто!!

  • truli zapad

    24. februar 2016 | 14:42

    Cist primer kako to rade pravi ljudi(Partizanovci),preporuke bez trunke ljubomore dok mnogi transferi Partizanovih talenata (Ninkovic) nisu realizovani za bolje klubove i vece pare jer su zvezdini igraci davali sve negativne ocene....sljam crvena mora da propadne kad tad

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA