DERBI PRE DERBIJA: Zvezda i Partizan igraju dan ranije!

Rukometaši crveno i crno-belih prave uvertiru za jubilarni 150. susret fudbalera

  • 4
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ova nedelja je u Srbiji potpuno u znaku fudbalskog večitog derbija, koji će se igrati po jubilarni 150. put u subotu od 17 časova na stadionu u Humskoj. Navijači Partizana i Zvezde uveliko se pripremaju za susret i to je tema o kojoj se najviše priča.

Ipak, pre toga, i jedni i drugi će imati priliku da se zagreju dan ranije i da osete duh večitog derbija u  u petak od 20.00 u hali Šumice, gde se sastaju rukometaši Zvezde i Partizana. Obezbeđen je i TV prenos na RTS 2.

Crveno-beli su domaćini i lideri su na tabeli sa 25 bodova, dok njihov večiti rival ima 18 bodova i nalazi se na 4. mestu. Zvezda je već i matematički obezbedila prvo mesto pred plej-of, pa za njih meč nema rezultatski značaj. Ipak, derbi je derbi i nema sumnje da će izabranici trenera Nenada Peruničića biti veoma motivisani.

>>> Kad se Terminator naljuti: Peruničić razvalio vrata posle povratka na teren!

Partizan do kraja plej-ofa ima težak posao, jer ih posle derbija očekuje i gostovanje u Šapcu protiv Metaloplastike, koja je na drugom mestu. Zato crno-beli imaju veliki motiv da protiv večitog rivala ostvare što bolji rezultat.

Meč je proglašen utakmicom visokog rizika od strane policije, jer očigledno da policija pred fudbalski derbi ne planira da ništa prepušta slučaju.

U dosadašnjih 78 večitih derbija Partizan je uspešniji. Crno-beli su zabeležili 36 pobeda, Zvezda ima 32 trijumfa, a 10 puta je bilo nerešeno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    25. februar 2016 | 18:16

    Ima li neki sport gde bi rezultat sa raspadnutim komšilukom imao neki značaj? Kako stojimo sa boćanjem, njihovom izvornom sportu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA