Piksi o srpskom fudbalu: Živimo u zabludi

Stalno govorimo da imamo odlične igrače, pojedince, ali da nemamo tim. Svi tražimo razloge i analiziramo zašto je tako. Ne znam, ja možda razmišljam malo drugačije i zato postavljam pitanje: Da mi slučajno ne živimo u nekoj zabludi, kaže Stojković.

  • 7

Proslavljeni srpski fudbaler Dragan Stojković Piksi rekao je ono što, valjda, većina "normanog" fudbalskog sveta u Srbiji misli posle godina i godina poraza, eliminacija, neodlazaka na velika takmičenja - nemamo kvalitet i tačka!

- Moje impresije o reprezentaciji, kao i kod svakog normalnog čoveka koji navija za Srbiju i želi da je vidi uspešnu, svakako su negativne - kaže Piksi u razgovoru za australijski radio SBS.

>>> Piksi: Što se radujemo pobedi nad Albanijom?

- Doživeli smo još jedno takmičarsko razočaranje i činjenično stanje govori da mi očigledno nemamo kvalitet. Ovo je treće veliko takmičenje zaredom na kojem nas neće biti i to je sigurno razlog za ogromnu brigu, To je jako veliki udarac za srpski fudbal.

Piksi smatra da je vreme da svi oni kojima je stalo do srpskog fudbala pogledaju istini u oči. A istina nije onakva kakvu bismo želeli da vidimo...

- Stalno govorimo da imamo odlične igrače, pojedince, ali da nemamo tim. Svi tražimo razloge i analiziramo zašto je tako. Ne znam, ja možda razmišljam malo drugačije i zato postavljam pitanje: Da mi slučajno ne živimo u nekoj zabludi? Da to što vidimo da se to samo nama pričinjava. Da ipak mi nemamo kvalitet. Malo je tužno i žalosno, ali moramo da prihvatimo istinu, a ona je takva kakva jeste – nije lepa.

Sve što kaže Stojković i te kako ima smisla.

- Srbija nema rezultat, nema igru, nema takmičenje. Jedino što verujem i nadam se jeste da će sve to da se uskoro promeni u pozitivnom smeru i da ćemo konačno igrati na velikoj sceni, možda na Mundijalu u Rusiji 2018.

Trener ekipe Gvagžu RF je prethodnih godina redovno bio "postavljan" za selektora Srbije, ali taj scenario, kako sam tvrdi Piksi, neće se skoro ostvariti.

- Realno, mislim da ne postoji šansa da postanem selektor. Više sam orijentisan klupski nego reprezentativno u smislu posla. Ta dva trenerska posla su sasvim različita, a moje opredeljenje u narednom periodu je da budem svakodnevno aktivan u fudbalu, kroz treninge, utakmice, rad sa ekipom. Sve to reprezentativni fudbal ne može da pruži.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ds1989ri

    26. februar 2016 | 14:22

    Dok god vole ne ode nema ni nas na velikom takmicenju!

  • Pametnjakovic

    26. februar 2016 | 15:31

    Nemamo i nece biti sve dok fudbalska mafija hara po savezima i klubovima.

  • Krusevljanin

    26. februar 2016 | 17:54

    21 VEK A MI I DALJE IGRAMO SPOR FUDBAL

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA