Barezi: U Beogradu sunčan dan, a ja još vidim maglu

Legendarni fudbaler Milana je kao promoter šestog Milanovog juniorskog kampa u Srbiji evocirao uspomene sa utakmice sa Crvenom zvezdom, hvalio Baneta Ivanovića i Sinišu Mihajlovića...

  • 0

Legendarni kapiten Milana i italijanske fudbalske reprezentacije Franko Barezi rekao je da bez obzira na to što je u Beogradu predivan sunčani dan, i dalje vidi jaku maglu.

- Kad god pomislim na Beograd setim se magle i čuvene utakmice sa Crvenom zvezdom iz 1988. godine kada nas je Bog spasao eliminacije. Zvezda predvođena Dejanom Savićevićem nas je "razbila", a onda se spustila magla. Sutradan smo prošli na penale i tada je počela era velikog Milana na čelu sa Arigom Sakijem. Iako je danas sunčan dan, meni je i dalje pred očima ona magla - rekao je Barezi, koji je promoter ovogodišnjeg šestog po redu Milanovog juniorskog kampa u Srbiji, koji će se od 18. do 22. juna održati na Adi Ciganliji.

Barezi je dodao da je Srbija oduvek bila rasadnik fudbalskih talenata, podsetio da je igrao protiv mnogih od njih i priznao da bi jednog aktuelnog srpskog reprezentativca rado video kao naslednika u crveno-crnom dresu Milana.

- Moj favorit je Branilsav Ivanović iz Čelsija. To je moderan odbrambeni igrač i ako bih se ja pitao odmah bi ga doveo u Milano. Mislim da će bez njega, ali i bez Džona Terija odbrana Čelsija teško odoleti Bajernu u finalu Lige šampiona - istakao je Barezi.

On je novinarima otkrio da nema noćne more zbog penala koji je promašio u finalu Svetskog prvenstva protiv Brazila.

- To je fudbal. Što se mene tiče bila je to jedna od mojih najboljih utakmica u karijeri. Jesam promašio penal, ali penali su lutrija. Zato nam se vratilo 2006. godine na šampionatu u Nemačkoj, kada je Italija na penale postala prvak sveta - konstatovao je Barezi.

Prema njegovim rečima Juventus je zasluženo ove sezone osvojio titulu šampiona Italije i ne bi bilo u redu da navijači Milana traže opravdanje u sudijskim greškama.

- Jedan detalj, pa makar i velika sudijska greška kao što je nepriznat gol Muntarija u međusobnom duelu nisu prelomili šampionat. Uostalom, mi smo i posle toga imali pet bodova prednosti, pa smo ih prokockali. Mislim da su presudile naše greške i veliki broj povreda. Ipak, nadam se da će Milan već sledeće sezone ponovo vratiti primat u Italiji, ali i u Evropi, gde je oduvek bio u vrhu - rekao je Barezi.

Barezi je rekao da se nada dobrom rezultatu Italije na EP u Ukrajini i Poljskoj, i iskoristio priliku da pohvali odluku Fudbalskog saveza Srbije da Sinišu Mihajlovića imenju za selektora.

- On je pravi čovek na pravom mestu. Bio je veliki igrač, već je stekao i solidno trenersko isksustvo i uveren sam da će Srbija sa njim imati odlične rezultate - zaključio je Barezi.

Barezi je celu igračku karijeru proveo u Milanu, u čijem dresu je osvojio šest titula šampiona Italije, tri titule prvaka Evrope, dva Interkontinentalna kupa, tri Superkupa Evrope i četiri italijanska Superkupa.

Odigrao je ukupno 719 utakmica i postigao 33 gola, a njegova "šestica" povučena je iz upotrebe.

Za reprezentaciju Italije odigrao je 82 utakmice i postigao jedan gol.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA