Izjava Nikole Maksimovića kakva se retko čuje u današnjem fudbalu!

Bivši štoper Zvezde na meti Napolija, Rome, Milana…

  • 0

Uoči mini derbija Serije A, između Milana i Torina, italijanske novinare je ponovo zainteresovala mogućnost odlaska Nikole Maksimovića (24), u jedan od tri velika kluba koja su u poslednjih godinu dana pokazala interesovanje za bivšim defanzivcem Zvezde.

ŠTA IM JE ODGOVORIO?

Vrlo jednostavno, povremeni reprezentativac Srbije imao je spreman odgovor. Takav da bi, ozbiljno, današnji klinci-fudbaleri mogli da se ugledaju, a ne zapitaju, šta sa odbrambenim fudbalerom Torina nije u redu.

- Nisam tip igrača koji menja mišljenje zato što se neki veliki klub povezuje sa mojim imenom. Nema poente odlaziti u klub u kojem ćete gledati druge kako igraju. To te uništava – prilično je Srbin iznenadio izveštače u najavi meča koji se igra u subotu od 20,45 časova.

ŠTA DALJE?

Štoper Bikova je objašnjavajući da produžetkom ugovora do 2020. godine ima za cilj da podrži klub u budućnosti nastavio da govori za današnji fudbal zaboravljenim jezikom.

- Verujem u ovaj projekat. Želim da nastavim priču sa Torinom.

DOLAZAK MIHAJLOVIĆA?

Uz želju da bi voleo da se nekad oproba na poziciji Stivena Džerarda, Nikola Maksimović je rekao da je za njegov dolazak u Italiju najzaslužniji upravo Siniša Mihajlović.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Upravo se bivši selektor Srbije spominje kao trener Torina naredne sezone, što bi obradovalo i samog Maksimovića.

- Mihajlović mi je bio mentor. Pozvao me je u reprezentaciju kada sam imao 20 godina i savetovao me da odem u Italiju. Da se ugledam na Nestu. Rekao mi je da ću odlično napredovati kod trenera Venture i to mi je puno značilo.

VREDNOST

Nikola Maksimović je jedan od najcenjenijih štopera u Seriji A trenutno. Nedavno se vratio u tim posle povrede zbog koje je propustio četiri meseca.

U dresu Torina odigrao je 71 utakmicu i asistirao kod 4 gola. Za reprezentaciju Srbije je odigrao 7 utakmica.

Vrednost na tržištu mu je oko 7 miliona evra.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA