Zapamtite ovo ime, jer igrači Arsenala sigurno hoće: Markus Rašford je junak Junajteda!

Arsenal sada zaostaje pet bodova za liderom Lesterom

  • 0

Da li vam nešto znače imena Markus Rašford, Timoti Fonsu-Mensa i Džejms Vir?

>>> Junajtedov klinac na debiju dao Arsenalu dva gola, ko je on uopšte? (FOTO)

To su, ako niste znali, igrači Mančester junajteda kojima je Luj Van Gal ukazao poverenje u derbiju protiv Arsenala.

I sa takvom postavom, prošaranom gotovo anonimnim igračima, Junajted je uspeo da "zagorča" sudbinu "tobdžijama" i zada ozbiljan udarac šampionskim težnjama Vengorovom timu u trci za Lesterom, pobedom od 3:2!

Junak meča bio je gorepomenuti Rašford, od danas zvanično namlađi dvostruki strelac Junajteda u istoriji kluba - i to na svom debiju!

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

>>> Zna li neko što se Van Gal bacaka pored terena? (VIDEO)

Tinejdžer je prvi gol postigao u 29, drugi u 32. minutu, i oba puta se sjajno snašao pred golom gostiju. Arsenal je prepolovio vođstvo preko Velbeka, na 3:1 povisio je Herera - na asistenciju apsolutnog junaka meča Rašforda, da bi konačan rezultat postavio Ozil.

Zbog povreda Vejna Runija i Entonija Marsijala, Van Gal je nije imao puno opcija u navali, pa je šansu drugi put zaredom dobio Rašford, koji je sebi "kupio" mesto u startnoj postavi sa dva gola protiv Mitjilanda.

I opet je "to" uradio! S tim što je ovoga puta još brže "reprizirao" učinak od četvrtka, potvrdivši da u njemu čuči rasan golgeter.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Bivši igrač Junajteda, Deni Velbek, prepolovio je prednost gostiju pre kraja poluvremena najavivši uzbudljiv nastavak.

Utakmicu za pamćenje Rašford je zaokružio asistencijom za Andera Hereru, koji je spletom srećnih okolnosti pogodio mrežu Petera Čeha, jer se lopta posle njegovog udarca odbila o leđa jednog denazivca gostiju i odsela u mreži.

Van Gal je u nastavku meča u igru uveo još dva "anonimusa", Holanđanina Timotija Fonsu-Mensa i Džejmsa Vira, a "zakuvalo" se kada je Ozil spretno zahvatio loptu i pogodio za 3:2.

Ipak, gosti nisu imali snage da dođu do pozitivnog rezultata, pa je sada prednost Lestera uvećana na pet bodova u odnosu na "tobdžije", a u odnosu na Totenhem ostala ista, takođe pet bodova, pošto su "pevci" preokretom upisali trijumf protiv Svonsija u nedelju popodne, rezultatom 2:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA