Stjepanović dominirao na 200 metara kraul! (FOTO)

Najbolji srpski plivač nije imao premca na državnom prvenstvu u Beogradu

  • 0

Naš najbolji plivač Velimir Stjepanović u pobedničkom stilu je završio učešće na državnom prvenstvu koje se prethodnih dana održavalo u Beogradu, na bazenu Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

>>> LJUDINA: Velja Stjepanović poklonio dečaku zlatnu medalju! (FOTO)

Poslednju trku na 200m kraul naš olimpijac je isplivao u vremenu 1:47.95, što je A olimpijska norma, koju je Stjepanović odavno već izborio.

Njegov najbolji rezultat, ujedno i apsolutni nacionalni rekord, na 200m kraul je 1:45.78, što govori da je na pravom putu da u Riju ove godine obori sopstvene rekorde i "napadne" jednu od medalja.

- Zadovoljan sam rezultatom, očekivao sam da isplivam oko 1:48.00, ali je ispalo još bolje od toga. Moram da istaknem da sam na prvenstvo Srbije došao iz punog treninga i da je to bila otežavajuća okolnost, ali uprkos tome vremena su bila odlična, kako na 200m kraul, tako i na 100m i 400m.

Foto: Promo Foto: Promo

- Učestvovao sam i u štafeti, koja mi je služila kao dodatni trening i test trenutnih sposobnosti. Sve je bilo jako dobro. Dosta smo radili u prethodnom periodu na brzini u završnici trke i sad se to lepo slaže u pravi mozaik - rekao je Stjepanović.

U nastavku sezone našeg asa, između ostalog, očekuje i miting u Ajndhovenu, kao i Evropsko prvenstvo u maju u Londonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA