Jeretin presudio Zvezdi

Crveno beli poraženi 73:74 u Ljubljani, posle triler završnice

  • 0

Posle dva vezana trijumfa, košarkaši Crvene zvezde su poraženi u Jadranskoj ligi. U 16. kolu regionalnog takmičenja Olimpija je u Ljubljani savladala crveno bele 74:73 posle triler završnice. Zvezdi je presudio njen nekadašnji igrač, crnogorski veteran Goran Jeretin.

 

SLovenci su diktirali tempo u prvoj četvrtini, ali je Zvezda u drugoj deonici uspela da preokrene rezultat i čak povede sa oosam poena prednost - 33:25. Ipak, ni oni nisu umeli da sačuvaju prednost pa se na odmor otišlo sa egalom - 34:34.   Na krilima sjajnog Salina, Olimpija je u trećoj četvrtini opet preuzela vođstvo i taj deo igre završila sa viškom od osam poena (59:51).

 

Ipak, Zvezda je smogla snage da još jednom uzvrati. Smanjivali su razliku da bi posle slobodnih bacanja Čovića u finišu meča stigli do vođstva od 73:71. Na isti način je uzvratio Tompson i izjednačio na 73:73.  U narednom napadu crveno beli su pogrešili, Čović je napravio faul nad Jeretinom, koji je pogodio jedno slobodno bacanje, dovoljno za pobedu i konačnih 74:73. Čović je imao šut za pobedu u poslednjim trenucima, ali nije bio precizan.

 

Po običaju, najistaknutiji u redovima crveno-belih je bio centar Petar Popović sa 25 poena, Nikola Vasić je ubacio 11. Kod Olimpije, Salin je dao 20, a Vladimir Dašić 19 koševa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA