Drama u BiH: Sudija heroj spasao život igraču! (VIDEO)

Pružio sam mu prvu pomoć. Dva puta bezuspešno sam pokušao da mu izvučem jezik. Tek iz trećeg, najjačeg pokušaja, uspeo sam u nameri te pomislio u glavi "hvala ti Bože što je sve prošlo kako treba - kazao je hrabri sudija.

  • 15

Da nije bilo pomoćnog sudije Darka Obradovića, verovatno bi danas o mladom fudbaleru Olimpika iz Sarajeva Belminu Haliloviću, pisali kao o još jednom tragično nastradalom na fudbalskom terenu.     

Naime, meč Premijer omladinske lige Bosne i Hercegovine između juniora Zrinjskog i Olimpika, obeležila je hrabra i brza intervencija pomoćnog sudije Darka Obradovića iz Stoca koji je spasao život mladom fudbaleru "Vukova".

Incident se dogodio sredinom prvog poluvremena utakmice igrane u Mostaru kada je golman Olimpika Irfan Šetkić, slučajno, kolenom u glavu udario saigrača Belmina Halilovića.

Mladi stoper Olimpika izgubio je svest, i samo zahvaljujući brzoj reakciji Obradovića i medicinskog tima, srećom sve se dobro završilo.

- Teren je bio mokar i klizav što je uzrokovalo sudar fudbalera. Odbrambeni igrač ostao da leži na travi, a po položaju tela shvatio sam da nešto nije uredu. Nije prvi put da se srećem s tim jer sam i sam igrao fudbal i bio u takvim situacijama. Pritrčao sam iz straha, instinktivno, a kroz glavu mi je prolazio šta trebam uraditi. Ostali igrači počeli su da paniče, kao i publika. Svi su se zabrinuli - opisao je situaciju za "Avazov" portal sudija Obradović.

Foto: youtube/printscreen/Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine Foto: youtube/printscreen/Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine

On je kazao da su kod mladog fudbalera bile zatvorene oči i da je bio bez svesti u trenutku kada mu je pritrčao.

- Pružio sam mu prvu pomoć. Dva puta bezuspešno sam pokušao da mu izvučem jezik. Tek iz trećeg, najjačeg pokušaja, uspeo sam u nameri te pomislio u glavi "hvala ti Bože što je sve prošlo kako treba - kazao je hrabri sudija.

Halilović se ubrzo oporavio, čak je i nastavio utakmicu, a Zrinjski je na kraju pobedio rezultatom 4:1.

Kako ističe Obradović, mladi fudbaler ga je više puta zvao na mobilni telefon da se zahvali što mu je spasio život, iako se ne seća šta se dešavalo jer je bio bez svesti.

Na kraju možemo samo reći - svaka čast Darko Obradoviću na hrabrosti i prisebnosti!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cira

    1. mart 2016 | 12:29

    Svaka cast!

  • kocka

    1. mart 2016 | 12:59

    svaka cast sudiji, ali je trener pokazao kakav je sarlatan. Dozvoliti igraci koji je izgubio svest, i usput se gusio da nastavi utakmicu je u najmanju ruku za zabrany bavljenja svojom profesijom, bruka. A sudiji jis jednom svaka cast, hladnokrvna i odmerena reakcija.

  • Caki Cale

    1. mart 2016 | 15:05

    Svaka čast sudiji za svaku pohvalu.Nego hteo bih pitati nadlezne u FS BIH zasto na ovim utakmicama omladinske lige nema doktora na stadionu.Mislim dabi na svakoj utakmici domaćin trebao da obezbedi dr.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA