ADIO! Gatuzo i Inzagi napuštaju MIlan, Pipo se setio Crvene zvezde (VIDEO)

Legendarni tanedm Milana napušta klub sa "San Sira" posle desetak godina, u kojima su ostavili dubok trag

  • 0

Ova sezona je definitivno bila i labudova pesme jedne velike generacije Milana, koja je u prethodnih desetak godina bila jedan od najboljih timova Evrope. Posle legendarnog Alesandra Neste, još dvojica "senatora" napuštaju Milan: Đenaro Gatuzo i Filipo Inzagi. Dvojica bivših reprezentativaca Italije su danas saopštila da napuštaju redove sedmostrukog šampiona Evrope, sa kojim su osvojili dve Lige šampiona i dva šampionata Italije.

Klub nije ponudio produženje ugovora Filipu "Pipu" Inzagiju, koji je odlučio da napiše pismo navijačima Milana, koje je kasnije objavljeno na sajtu.

"Borio sam se i pobeđivao za vas. Zajedno smo imali nezaboravne trenutke. Nadali smo se, plakali, uživali tugovali. Sve zajedno. Uvek smo bili na istim talasnim dužinama. Sećam se meča protiv Torina 2003. godine kada stvari Milanu nisu išle. Kada sam ušao u igru, vaš krik me je motivisao da napravim preokret. Odatle smo krenuli u Mančester i osvojili Ligu šampiona. Sećam se posebno i meča sa Crvenom zvezdom. Bio mi je rođendan i igrali smo kvalifikacije. Pokazali ste da ne sumnjate u nas. To mi je bio jedan od najdražih mečeva. Posle je došlo finale u Atini protiv Liverpula. Moja utakmica karijere. Nedostajaće mi mi ovaj klub, ovi ljudi, saigrači, osoblje, kuhinja, svlačionica. Hvala i Misteru Anćelotiju. Sve smo osvojili zajedno. Moj najdraži Milane, napuštam te jer je život takav i jer je došlo vreme za to" - napisao je Inzagi između ostalog u oproštajnom pismu.

Superpipo kako su ga navijači zvali, je odigrao mnogo velikih mečeva za Milan, ali posebno se izdavaja onaj protiv Liverpula u finalu Lige šampiona kada je postigao oba gola u pobedi od 2:1. Za Milan je ukupno 299 utakmica i postigao 125 golova.

Neki će reći da je "rođen u ofsajdu", neki da je "dete sreće", ali se ne može osporiti da je reč o jednom od najvećih golgetera u poslednje dve decenije i čoveku koji je  sa ostalim Milanovim velikanima obeležio jednu fudbalsku epohu...

TOP 10 GOLOVA NZAGIJA U MILANU

Posle 13 godine, "San Siro" napušta i Đenaro "Rino" Gatuzo...

- Posle sastanka sa Galijanijem doneo sam odluku da je vreme da kažem: dosta! Milan je meni dao mnogo više nego ja njemu i ponosan sam na stvari koje smo zajedno uradili. Vreme je da mlađi dobiju šansu. Ne znam gde ću dalje da igram i da li ću uopšte. Trenutno nemam nikakvu ponudu - rekao je vidno tužni 34-godišnji Gatuzo.

Poznat po svom beskompromisnom stilu igre, bio je ljubimac navijača i nezamenjiv deo čuvenog veznog reda u eri Karla Anćelotija sa Pirlom, Kakom i Sedorfom. Ukupno je za "rosonere" upisao 463 meča i dao 11 golova.

(A. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA