SPEKTAKL U BRAZILU: Mejveder i Pakjao boksuju za olimpijsko zlato?

Svetska bokserska federacija planira da uvede revoluciju na predstojećim Olimpijskim igrama

  • 1

Svetska bokserska federacija (AIBA) planira da uvede pravilo da na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju omogući profesionalnim bokserima da se takmiče.

Proteklog meseca doneta je odluka koja ide u smeru da se na najvećoj smotri sporta ove godine u takmičenju boksera priključe velika imena.

>>> Mlađa punoletnica: Mejveder odlepio za seksi klinkom! (FOTO) (VIDEO)

- Profesionalni bokseri će biti u Riju. Ne znam koliko, ali definitivno će biti tamo - rekao je Čung Kuo Vu Rojtersu i dodao da će svakako oni morati da prođu kroz iste procedure kao i svi ostali.

- Politika Međunarodnog olimpijskog komiteta je da na igrama učestvuju najbolji sportisti, a boks je verovatno jedini sport koji na igrama nije imao najbolje sportiste. Naša želja je da otvorimo vrata profesionalnim bokserima za igre u Riju - rekao je prvi čovek svetskog boksa.

On je objasnio i da svaki bokser treba da se kvalifikuje, odnosno da bude izabran od strane svojih matičnih federacija.

- Neće dobiti pravo da učestvuju tek tako - rekao je Vu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

To bi moglo da znači da bi u Riju mogli da vidimo i spektakl kao što je borba Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa. Mejveder je istakao da je već završio svoju karijeru, ali je to već govorio tri puta do sada. Pakjaa očekuje još jedna borba, koja će mu biti poslednja.

Ipak, Olimpijske igre su nešto što bi moglo da ih privuče da se predomisle i da izađu u ring i osvoje medalju za svoju zemlju. Tako bi i navijačima omogućili da vide spektakl i da poprave utisak iz prve borbe, kada su razočarali fanove nakon toliko iščekivane borbe, koja je simbolično proglašena ''borbom veka''.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA