Zvezda pred Fener: Da pokažemo da nam je mesto među elitom

Crveno-beli krajnje rasterećeno idu na noge ekipi Željka Obradovića

  • 12

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da ekipa putuje u Istanbul na meč protiv Fenerbahčea u Evroligi sa željom da odigra najbolje što može.

- Igrali smo sa Fenerbahčeom ove sezone više puta, videli smo u svim mečevima da je to izuzetno jak i kvalitetan tim. Kako stvari stoje, biće prvi u grupi i mislim da imaju velike šanse da odu i na fajnal-for, a lično smatram da mogu i više od toga. Ekipa su sa puno dobrih igrača, a na nama je da odigramo što bolje možemo - rekao je Radonjić za klupski sajt.

>>> Evroliga ponovo kaznila Zvezdu!

Crnogorski trener dodaje da crveno-beli moraju da budu skocentrisani ceo meč u Istanbulu.

- Odličan tim Fenerbahčea predvodi Željko Obradović. Moramo da budemo spremni, ako budemo uspeli da im pariramo u skoku možemo da dođemo u poziciju da napravimo rezultat.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Centar Maik Cirbes očekuje veoma težak meč protiv prvoplasiranog tima E grupe, ali je poručio da ekipa može do iznenađenja.

- Fenerbahče je jedan od najboljih timova u Evropi, pobeđivali su nas do sada, ali možemo da igramo sa svima. Baš zato imamo dodatni motiv da pokažemo da možemo i sa njima i da pripadamo tom društvu. Sa dve pobede u nizu i samopouzdanjem, verujem da možemo da odigramo našu najbolju košarku.

>>> Zvezda: Evroliga nam preti ogromnom kaznom!

Njegov saigrač Marko Simonović ističe da crveno-beli ne mogu previše da izgube protiv velikog favorita.

- Teško igramo protiv Fenerbahčea, dobro ih poznajemo, veliki su, jaki, igraju dobro u tranziciji, znaju da nameštaju igru. Kompletna su ekipa, imaju najboljeg trenera, mislim da su jedan od glavnih favorita u Evroligi. Bićemo rasterećeni, a ako se ukaže prilika probaćemo da je iskoristimo - kazao je Simonović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Iz Zvezde su još jednom apelovali da navijači ne kreću put Istanbula zbog tenzije, kao i ranijih dešavanja kada je ubijen Marko Ivković uoči meča sa Galatasarajem u Evroligi.

Utakmica 9. kola E grupe Top16 faze Evrolige između Fenerbahčea i Crvene zvezde igra se sutra od 19.30 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда

    3. mart 2016 | 18:01

    Јачи су али играјте срцем и нико вам ништа неће замерити. Нама неће пустити победу као неким којима је требало да се са 3 победе пласирају даље. Тај је и сад пустио Грке само да нама отежа. Тешко подноси успехе Звезде док му се бивши клуб распада.

  • AbA

    3. mart 2016 | 17:59

    Delije samo nemojte govoriti da ce grobari nevijati za Fener. Neće!

  • Steamroller

    3. mart 2016 | 19:32

    Vama je mesto tamo gde se i dalje nalazite,u zamrzivacu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA