Maestralni Jokić, ali svi pričaju o čudu zvanom Lilard!

Srpski košarkaš upisao "dabl-dabl" u novom porazu Denvera, plej Portlanda ubacio 50 poena!

  • 0

Plasman u plej-of za Denver Nagetse biće "nemoguća misija" ove sezone. 

Novi, šesti poraz u poslednjih osam utakmica tim iz Kolorada pretrpeo je protiv Bruklina u produžetku, 121:120, i to poenima Bruka Lopeza četiri desetinke pre kraja!

Centar Netsa je "pokupio" skok posle promašaja Larkina i pogodio uz zvuk sirene. Zanimljivo je da je na gotovo identičan način završena i prethodna utakmica ova dva tima, takođe završena trijumfom Bruklina u poslednjim sekundama.

Za srpske ljubitelje košarke važan podatak je još jedna zrela partija Nikole Jokića, koji je u statističke kolone upisao "dabl-dabl": 15 poena i 12 skokova, a imao je i 4 asistencije.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Mudiaj je sa 25 poena bio prvi strelac Denvera, Heris je postigao 21, Farid 17...

U pobedničkoj ekipi Braun je bio najefikasniji sa 21 poenom, a junak utakmice Lopez postigao je poen manje.

Proteklu noć u najjačoj ligi na svetu definitivno je obeležila utakmica Toronto - Portland i fenomenalni Demijen Lilard, koji je nastavio niz izuzetnih partija u poslednje vreme.

Foto: Tanjug/ap Foto: Tanjug/ap

Plej ekipe iz Oregona ubacio je neverovatnih 50 poena, ali čak ni to nije pomoglo gostima da dođu do pobede, jer su na drugoj strani blistale udarne pesnice Reptorsa Demar Derozan sa 38 i Kajl Lauri sa 28 poena.

Podsetimo da Lilard nije bio izglasan za minuli "ol-star" koj je održan upravo u Torontu, što je mnoge, na čelu sa njim samim, vrlo neprijatno iznenadilo i jasno je da je to bila velika greška onih koji su mu uskratili poverenje.

- Kako on nije za ol-star? Trebalo bi sve da nas je sramota. Pa, on može da pogodi odakle poželi. Pričamo o Kariju koji pogađa sa pola terena, pa to može i Lilard - pričao je o Lilardu posle meča trener Toronta Dvejn Kejsi.

Vredno pomena sa ovog sjajnog meča je i ostvarenje Derozana koji je postavio rekord franšize sa 24 uzastopno pogođena slobodna bacanja, iz 25 pokušaja. A, to 25. je namerno promašio, da gosti ne bi imali vremena da upute poslednji šut.

Rezultati

Šarlot - Indijana 108:101

Orlando - Finiks 84:102

Filadelfija - Majami 102:112

Boston - Njujork 105:104

Toronto - Portland 117:115

Klivlend - Vašington 108:83

Memfis - Juta 94:88

Milvoki - Minesota 116:101

Denver - Bruklin 120:121 posle produžetka

Los Anđeles Lejkers - Atlanta 77:106

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA