Supertalentovani biser Reala dobio poziv u reprezentaciju Srbije! (VIDEO)

Milan Gurović na spisku reprezentacija Srbije do 18 godina stavio i supertalentovanog Dina Radončića (18)

  • 13

Jedan od najtalentovanijih košarkaša Real Madrida, Dino Radončić, našao se na spisku reprezentacije Srbije do 18 godina, koju trenira Milan Gurović. Srbija će igrati na prestižnom Albert Švajcer turniru u Manhajmu, koji počinje 26. marta, a Srbija će prvo odmeriti snage sa Australijom, Turskom, Japanom, Nemačkom i Argentinom.

Kada se pogleda spisak koji je objavio selektor Milan Gurović, jasno je da će Srbija imati izuzetno kvalitetnu generaciju, ali jedno ime se posebno ističe - mladi as Reala Dino Radončić.

Radončić je rođen u Nemačkoj gde je njegov otac Damir igrao rukomet kao crnogorski internacionalac. Iz tog razloga Radončić je bio na pripremama kadetske reprezentacije Crne Gore, ali za nju nije zaigrao. Španci takođe žele da ga vide pošto je košarkašku afirmaciju stekao u Barseloni.

Mladi as je počeo da se bavi košarkom u Zrenjaninu, rodnom gradu njegove majke. Košarkaški savez Srbije na sve načine pokušava da privoli mladića da igra za Srbiju, a trener Gurović ističe da je reč o velikom talentu koga bi svako želeo u timu.

- O Dinu ne mogu previše da komentarišem. Nije to do mene, već do Saveza i njegovog oca, ali i njega samog. Nije tako jednostavno. Ako me neko pita želim to dete u timu, naravno da želim. Ne zbog činjenice da je igrač Real Madrida nego mali stvarno ima potencijal, bio bi jedan od nosilaca igre našeg tima - rekao je Gurović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Simeon

    5. mart 2016 | 14:27

    Dino, ako se dvoumiš nemoj da dolaziš. Ako odlučiš da zaigraš za Srbiju na ramenima ćeš nositi duhove Koraća, Kićanovića, Slavnića, Djordjevića, Divca, Paspalja... Bićeš naš brat i na grudima ćeš nositi grb najlepše zemlje na svetu. Dobrodošao?

  • Sergio

    5. mart 2016 | 17:00

    Čiča zove Dina?!

  • Milos

    5. mart 2016 | 14:14

    Sto pre da ga Djordjevic pozove u A tim ne bi se Spanci i Milogorci nesto nadali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA